piątek, 11 września 2015

658.Comfort food, dynią nadziane





Gryczano - migdałowe naleśniki wegańskie nadziane pueere z dyni. Podane z czeko sosem, malinami, jeżynami i borówkami  amerykańskimi


Przepis:
- 1/2 szkl mąki gryczanej
- łyżka siemienia lnianego, zmielonego + 3 łyżki wrzątku
-   50 ml napoju migdałowego

Siemię lniane zalać wrzątkiem i odstawić na 10 min. Następnie zmiksować je z pozostałymi składnikami na gładką masę. W razie potrzeby można dolać jeszcze napoju migdałowego. Smażyć naleśniki z dwóch stron po ok 4 minuty. Smacznego ! :)




Po 5 tygodniach rozłąki fajnie znów poczuć smak comfort food - naleśników, bo w Niemczech oczywiście były patelnie, ale one w ogóle nie nadawały się do wegańskich naleśników ;<


No, ale skoro sezon na dynię w pełni to wreszcie musiałam wypróbować naleśniki nadziane pueere z dyni,

I muszę przyznać szczerze, że to najlepsze naleśniki, jakie udało mi się do tej pory zrobić ! :)

Miłego dnia :*

13 komentarzy:

  1. Oj, naleśniki po takiej długiej rozłące nie mogły nie być najlepsze :) a pod tym, że nadzienie z dyni sprawdza się świetnie, podpisuję się :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Moje ostatnie eksperymenty z patelnią się nie udały, więc na razie trzymam się od niej z daleka xd

    OdpowiedzUsuń
  3. Moje ostatnie eksperymenty z patelnią się nie udały, więc na razie trzymam się od niej z daleka xd

    OdpowiedzUsuń
  4. zjadłabym naleśniki i chyba muszę zrobić z tego przepisu bo jaja się skończyły :D

    OdpowiedzUsuń
  5. cóż się dziwić, puree z dyni jest genialne :)
    widzę, że poza tym iż dynia w śniadaniu to i tak pełnia lata, najlepsze owoce :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Już od jakiegoś czasu marzą mi się naleśniki nadziane dynią :) czas sobie zaserwować!

    OdpowiedzUsuń
  7. Oj ja się rękami i nogami podpisuję pod tym, ze to najlepsze naleśniory świata :D

    OdpowiedzUsuń

Dzięki że tu zaglądasz i było by mi miło,jeśli zostawisz po sobie jakiś komentarz
Anonimie podaj swój nick lub imię, bo ja też się ujawniłam i ty zrób podobnie :)