Seler ryba po grecku
Wegańskie pierniczki gryczane
Makówki
I to nad czym przeznaczyłam najwięcej czasu w środę i czwartek <3
Wegański seromak
Masa "serowa" - kasza jaglana ( szkl ugotowana w 2 szkl wody, opakowanie tofu ( 200g), 1/2 szkl napoju migdałowego+ 1/2 szkl rodzynek)
Masa makowa - szkl daktyli zamoczonym na noc + szkl mielonego maku
Polewa: kakao + woda
W tym roku nie zrobiłam tak dużej ilości potrwa, ponieważ nie miałam aż tak dużej ilości czasu.
No ale to nie jedzenie jest najważniejsze w święta, a rodzina, wspólnie spędzony czas. ! :)
A na koniec moja skromna osoba po małej metamorfozie :)
Miłego 2 dnia Świąt Bożego Narodzenia ! :*
U mnie było wegańsko po raz pierwszy i bardzo mi smakowały wszystkie dania <3 :) Pyszności przygotowałaś :)
OdpowiedzUsuńU mnie też była w tym roku seleryba. :) Ten seromak wygląda świetnie.
OdpowiedzUsuńJa też najbardziej poświęciłam się przygotowaniu sernika. Niewegańskiego co prawda, ale obie wersje doceniam :)
OdpowiedzUsuńJak się sprawdziła seleryba? Dobra? :>
OdpowiedzUsuńU mnie w sumie też wyszła wegańska Wigilia. ;)
Oj tak, selerryba byla przepyszna <3 Polecam zamiast jej smażenia - upieczenie <3
UsuńAjć tego wegańskiego seromaka bym zjadła <3 I makówki!
OdpowiedzUsuń