poniedziałek, 18 sierpnia 2014

314. Dyniowo - malinowa raw gryczanka










Surowa gryczanka dynia - malina podana z bananem , morwą białą i pestkami dynii


Przepis:
- 6 łyżek kaszy gryczanej niepalonej
- szkl wody
- kawałek dyni
- szklanka malin


Kaszę zalać na noc wodą . Rano odlać wodę , dodać startą na drobnych oczkach dynię i maliny. Wszystko zblendować , udekorować ulubionymi dodatkami i zajadać. Smacznego


Coś czuję że potrawy raw będą często królować na moim blogu , bo trochę się stęskniłam za surową gryczanką a i może smoothie wpadnie.. ;)

15 komentarzy:

  1. Raw gryczankę robiłam tylko raz i mi nie posmakowała, ale dam jej jeszcze jedną szansę..może się do niej przekonam ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Połączenie malin i dyni jest najlepsze <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja jeszcze raw gryczanki nie robiłam, a zabieram się za to od dawna! :D

    OdpowiedzUsuń
  4. niedawno właśnie robiłam ja po raz pierwszy, jest pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Muszę się w końcu zabrać za surową gryczankę, bo Twoja wygląda mega przekonująco :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Spróbuję surowej, może akurat przypadnie mi do gustu ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Jeszcze takiej nie próbowałam, ale jak byś mnie poczęstowała to chętnie bym się skusiła! :)

    OdpowiedzUsuń
  8. a u mnie cały czas dynia rośnie!

    OdpowiedzUsuń
  9. Ja się boję smaku tej gryczanki ale kiedyś na pewno ją zrobię! :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Zdecydowanie muszę spróbować zachecasz <3

    OdpowiedzUsuń
  11. Nigdy nie jadłam gryczanki..muszę spróbować! ; ) Rzecz w tym , że nie lubię gorzkiego posmaku gryki...kasza gryczana niepalona jest lepsza moim zdaniem, mogę zamienić? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zapomniałam napisać w przepisie że potrzeba właśnie tej kaszy , już zmieniam ;)

      Usuń
  12. Muszę kiedyś ją powtórzyć, może wyjdzie mi lepsza? :)

    OdpowiedzUsuń

Dzięki że tu zaglądasz i było by mi miło,jeśli zostawisz po sobie jakiś komentarz
Anonimie podaj swój nick lub imię, bo ja też się ujawniłam i ty zrób podobnie :)