niedziela, 29 marca 2015

524. Batatowa muffina










Batatowo - karmelowa ** muffina owsiana podana z masłem orzechowym, bananem i mandarynkami





Przepis:
- 1 średni batat upieczony w piekarniku i zblendowany na pueere
- 5 łyżek płatków owsianych zmielonych na mąkę lub mąki owsianej
- łyżeczka maca
- mleko sojowe do odpowiedniej konsystencji


Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, aż powstanie gęsta jednolita masa. Całość przełożyć do kokilki wyłożonej uprzednio papaierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 25 minut. Smacznego !:)


Widziałam już wiele dań z batatami w roli głównej,ale muffiny jeszcze nie. Dlatego dzisiaj skorzystałam z wolnego, niedzielnego poranka i włączyłam piekarnik i się nie zawiodłam

A do dzisiejszego śniadania dodałam chyba jednego z najlepszych maseł orzechowych jakich do tej pory jadłam ( Mark &Spencer i Lidl się musi schować :D) <3

21 komentarzy:

  1. Hmm, biorąc pod uwagę blogowy szał na masło z Lidla to niezłą konkurencję mu zrobiłaś :)

    OdpowiedzUsuń
  2. A ja jadłam to masło i wcale mi tak nie smakowało :P Ale masło orzechowe z batatem to zawsze dobry wybór :D
    PS. też pomyślałam o upieczeniu chlebka batatowego :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. no każdy ma swoje upodobania smakowe :D

      Usuń
  3. A co to za masło jeśli można wiedzieć? :)
    Może w muffinie batat mi posmakował? Poproszę taką!

    OdpowiedzUsuń
  4. Też pierwszy raz się spotykam z batatem w formie muffiny i muszę przyznać, że bardzo mnie przekonuje. :)
    Cóż to za masło?

    OdpowiedzUsuń
  5. Takiego masła nie widziałam...
    Świetnie wyszła Ci ta muffina! ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. bardzo lubię masła tej firmy, naturalne, zdrowe i pyszne po prostu :)

    OdpowiedzUsuń
  7. batat i karmel i człowiek już unosi się nad ziemią, w przenośni i dosłownie.. :D batat u mnie również czeka z pomysłem, ale to pobawię się we wtorek, kiedy będzie możliwość na poleniuchowanie rano:)
    skoro tych dwóch wysoko postawionych konkurentów znokautowało całkowicie, to dołączam się do pytania o to, co to za masełko? :)

    OdpowiedzUsuń
  8. ta muffina wydaje się być naprawdę dobra!

    OdpowiedzUsuń
  9. Wow, poproszę o przepis na tą muffinę, wygląda przepysznie!:D

    OdpowiedzUsuń
  10. a skąd to maselko w takim razie? :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Sklep VegAnka - ma tez swój fanpage na fb :)

      Usuń
    2. Widziałam w VegAnce i się zastanawiałam nad zakupem. Skoro polecasz, to pewnie niedługo spróbuję ;)

      Usuń
  11. z muffiną też jeszcze się nie spotkałam i to jeszcze karmelowa *.*

    OdpowiedzUsuń
  12. Dołączam się do wszelkich pytań odnośnie masła - gdzie takie dorwałaś?! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. sklep VegAnka, ma też swój fanpage na fb i chyba nawet sprzedaż internetową :)

      Usuń
  13. BAtatowa? CZemu nie zrobiłaś i dla mnie^^ PRoszę o przepis!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jutro rano zaaktualizuję przepis :)

      Usuń
  14. Fajnie wygląda, ale dla mnie nic nie przepije masła z Meridian.

    OdpowiedzUsuń

Dzięki że tu zaglądasz i było by mi miło,jeśli zostawisz po sobie jakiś komentarz
Anonimie podaj swój nick lub imię, bo ja też się ujawniłam i ty zrób podobnie :)