czwartek, 29 stycznia 2015
468. To teraz do przodu !
Karobowo - nerkowcowy krem z tofu z bananem. Podany z granatem.
Przepis:
- 180 g tofu
- łyżka karobu
- łyżka masła z nerkowców
- mleko sojowe do odpowiedniej konsystencji
- banan
Tofu zmiksować z bananem i mlekiem sojowym do uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie powstałą masę podzielić na pół. Część wymieszać z karobem, drugą z masłem z nerkowców. Następnie te masy układać naprzemiennie w naczyniu. Tą czynność wykonać najlepiej wieczorem, bo do rana krem fajnie zgęstnieje, Smacznego
Wczoraj skończyłam ostatnie szkolenie przygotowujące mnie do przeprowadzania badań.
Więc od dziś mogę w pełni wykonywać nową pracę :D Powiem wam, że nawet mi się to podoba i mam duże chęci, a to jest najważniejsze :)
Dziś czekają mnie ostatnie 2 spr przed feriami - z angielskiego i z prawdopodobieństwa z matematyki , a później już tylko piątek i ferie <3
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Powodzenia, kochana! Ja dopiero jutro zakończę maraton sprawdzianów, ale pomaga mi myśl, że wytrzymam tylko to i ferie! :)
OdpowiedzUsuńPowodzenia ze wszystkim! ;) Fajnie, że praca przypadła Ci do gustu ;)
OdpowiedzUsuńZazdroszczę ferii, ja jeszcze muszę czekać 2 tyg :<
OdpowiedzUsuńo a mi się kończą no niestety :c A śniadanko super *.*
OdpowiedzUsuńZastanawiam sie, czy nie zrobic sobie wolnego piatku, aby przedluzyc nieco feri e :P
OdpowiedzUsuńMmm, krem z tofu <3
krem z tofu ♥
OdpowiedzUsuńpowodzenia :)
pyszny poranny krem :)
OdpowiedzUsuńświetnie wygląda ten krem zwłaszcza podany z granatem, jeszcze nigdy nie zjadłam całej kostki tofu na raz :D
OdpowiedzUsuńCudny wyszedł ten krem! Ja jednak wolę tofu na wytrawnie :P
OdpowiedzUsuńŚwietny krem! Muszę wrócić do tofu na słodko:)
OdpowiedzUsuńMusiał smakować cudownie :) Uwielbiam kremy z tofu :)
OdpowiedzUsuńJak wybuchowo! :)
OdpowiedzUsuń