niedziela, 9 listopada 2014

398. Minął rok








Gryczana migdałowa tarta nadziana dyniowym  tofu   . Podana z pieczonymi gruszkami , syropem daktylowym i figami.



Przepis:
- 4 łyżki kaszy gryczanej zmielonej na mąkę
- łyżka mąki migdałowej
- garść posiekanych migdałów
- łyżeczka masła migdałowego
- zblendowany banan

+ ok 50 g     tofu  i 3 łyżki pueere  z dyni


Wszystkie składniki na ciasto połączyć do powstania zbitej masy. Umieścić je w wyłożonej papierem do pieczenia foremce do tarty i zapiec przez ok 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie do środeczka dodać nadzienie z tofu i dyni i zapiec ok 15 minut. Smacznego ! ;)



Dokładnie rok temu, 09.11.2013 postanowiłam sobie, że powrócę do tej blogowej rzeczywistości, do codziennego dzielenia się śniadaniem, bo tak dokładniej to mój blog ma już prawie 2 lata ^^

I nie żałuję tego nic a nic. Bo te miejsce sama stworzyłam, zawarłam w nim moje najważniejsze wspomnienia- począwszy od pierwszych kroków w pełni kulinarnych, przejścia na dietę bezglutenową, nowymi znajomościami ( przede wszystkim z Karolą <3 ) pierwszymi krokami na diecie wegańskiej, moimi pasjami.
I z tego miejsca dziękuję Wam, że jesteście ze mną, że codziennie znosicie moje wypociny, że tu wchodzicie, że zostawiacie tu takie miłe słowa, że aż uśmiech pojawia się na twarzy. I obiecuję że tak szybko nie zniknę, bo uwielbiam to miejsce i codzienne przygotowanie śniadań  i przede wszystkim was  KOCHANI :*

14 komentarzy:

  1. gratki! smacznie wygląda ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Gratuluję kochana :D Niesamowite jak wiele się tu zmieniło przez rok :]
    Zachwycaj dalej wegan- pomysłami tak jak dziś :)

    OdpowiedzUsuń
  3. szkoda tylko że ten blog to jeden z tych w blogosferze, który powinien zniknąć bo nie ma tu ani ciekawych przepisów, ani ładnych zdjęć, ani ciekawej treści...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Może według Ciebie nie ma, dla mnie jest bardzo przydatny i uwielbiam codziennie tu wchodzić!
      Nie każdy ma najdroższa lustrzankę i umiejętności kwalifikowanego fotografa... a mi osobiście zdjęcia się podobają <3 !
      Kochana, kolejnego roku :*

      Usuń
    2. Nie mam pojęcia o co komuś chodzi, bo właśnie ja uwielbiam tutaj zaglądać i przepisy są u Ciebie naprawdę świetne! :)
      Oby jak najdłużej się tutaj pojawiały :*

      Usuń
    3. To nie wchodź... Patrycja robi kawał dobrej roboty, bo pokazuje, że nawet specjalnie dobrana dieta nie oznacza rezygnacji z ulubionych potraw i dzięki niej wiele osób ma ułatwione "życie od kuchni". A co do zdjęć... kto tak pomysłowo dekoruje swoje śniadania, jak nie Patrycja?! :)
      Gratuluję Kochana! :*

      Usuń
  4. taką tartę chętnie bym zjadła!

    OdpowiedzUsuń
  5. jednoporcjowa tarta, zrób mi taką! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. świetnie uczciłaś ten roczek, cieszę się, że tu jesteś i mogę od Ciebie czerpać tyle inspiracji, dziękuję ;*

    OdpowiedzUsuń
  7. Jestem pod wrażeniem, że to już rok! Uwielbiam tutaj zaglądać i czytać co u Ciebie ciekawego! Życzę abyś była z nami jak najdłużej! :*
    Tarta jest fantastyczna i do tego taka zdrowa! :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Rok to szmat czasu, a liczę, że to dopiero początek :)
    Śniadanie stworzone do celebracji!

    OdpowiedzUsuń
  9. Rok?! Kochana gratuluję, zachwycaj nas dalej! :*

    OdpowiedzUsuń
  10. Oby jak najdłużej i jak najwięcej inspirujących wpisów się tutaj pojawiało! :) Jak dotychczas! Gratuluję :)

    OdpowiedzUsuń

Dzięki że tu zaglądasz i było by mi miło,jeśli zostawisz po sobie jakiś komentarz
Anonimie podaj swój nick lub imię, bo ja też się ujawniłam i ty zrób podobnie :)