sobota, 25 października 2014

382. Bo na klasykę mnie naszło






Wegańskie  owsiane pancakes z bananami  . Podane z khaki , masłem migdałowym i    jagodami inkajskimi


Przepis:
- 1/2 szkl mąki owsianej ( u mnie bezglutenowa)
- 1/2 szkl   napoju owsianego
- 2 banany
- łyżka zmielonego siemienia lnianego


Suche składniki połączyć wraz z napojem . Dodać banan i dokładnie wymieszać. Następnie piec pancakes na dobrze rozgrzanej patelni teflonowej. Podawać z ulubionymi dodatkami.



Czasem lubię wrócić do moich ulubionych comfort food, szczególnie w taki dzień jakim jest sobota ;)

16 komentarzy:

  1. Po takich plackach banan na twarzy murowany :>

    OdpowiedzUsuń
  2. w pierwszej chwili myślałam, że są niedopieczone i zaczęłam się zastanawiać "ale jak to??", dopiero potem zauważyłam, że to masło migdałowe.. :D

    OdpowiedzUsuń
  3. No proszę, ale się zgrałyśmy :) Z 2 bananów? Wyobrażam sobie, jaki miały intensywny smak :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mocno bananowe najlepsze! :)
    Idealne rozpoczęcie weekendu :)

    OdpowiedzUsuń
  5. no właśnie- khaki! też wczoraj zakupiłam i będę dzisiaj się nim delektować! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wszyscy dzisiaj plackują! :D Owsiane - strzał w dziesiątkę :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Comfort food w sobotę to wręcz obowiązek :)

    OdpowiedzUsuń
  8. zdecydowanie warto było wrócić :)

    OdpowiedzUsuń
  9. banan w plackach, banan na twarzy <3

    OdpowiedzUsuń

Dzięki że tu zaglądasz i było by mi miło,jeśli zostawisz po sobie jakiś komentarz
Anonimie podaj swój nick lub imię, bo ja też się ujawniłam i ty zrób podobnie :)