czwartek, 2 października 2014

359. W dyni zapieczonej






Czekoladowo - kokosowa kasza gryczana ze śliwkami , gruszką i  i figą zapieczona w dyni


Przepis:
- 5 łyżek kaszy gryczanej niepalonej 
- łyżka kakao
- dowolna ilość gorzkiej czekolady
- łyżka wiórek kokosowych
- gruszka
- dowolna ilość śliwek

+ wydrążona dynia 
Kaszę ugotować na napoju do gęstości. Następnie wymieszać ją z gorzką czekoladą, kakao, wiórkami kokosowymi oraz pokrojonymi owocami. Całość umieścić w małej lub połówce dyni , zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 30 minut. Smacznego



Tak wiele osób kusiło mnie , by wykorzystać dynię jako miseczkę / naczynko do zapiekania, że wreszcie odważyłam się i ja ją wypróbować . 
I nie żałują a nawet zachęcam kolejne osoby, bo do odważnych świat należy ! ;)

17 komentarzy:

  1. Pyszne! I bardzo mi się podoba taka miseczka. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. też muszę wypróbować dyniowej miseczki! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Tu się nie ma czego bać :]
    Całą zastawę dyniową bym najchętniej zrobiła/kupiła :P

    OdpowiedzUsuń
  4. Miseczka taka jaką można zjeść to najlepsza miseczka! :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Odpowiedzi
    1. Of kors, że zjadła ;P Hokkaido jest pyszna ze skórką :D

      Usuń
  6. U mnie gryczanka na obiad :)
    I muszę wypróbowac taką eko miskę :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Szalejesz i czarujesz! Kocham te Twoje pomysły :*

    OdpowiedzUsuń
  8. To jest wspaniałe kochanie <3! Takie serduszko :*

    OdpowiedzUsuń
  9. Świetna miseczka! Jesteś genialna :*

    OdpowiedzUsuń

Dzięki że tu zaglądasz i było by mi miło,jeśli zostawisz po sobie jakiś komentarz
Anonimie podaj swój nick lub imię, bo ja też się ujawniłam i ty zrób podobnie :)