sobota, 9 sierpnia 2014

305. Pierwsze francuskie śniadanie










Dyniowe tosty francuskie z jeżynowym tofu  i  orzechowo - cynamonowym kremem z awokado , 


Przepis;
- 3 kromki chleba ( u mnie gryczany , bezglutenowy)
- jajko
- 2 łyzki pueere z dyni
- 2 łyżki mleka sojowego
 + olej kokosowy do smażenia


Jajko rozbełtać wraz z dynią i mlekiem.
Olej rozgrzać na patelni , w między czasie chleb namoczyć z dwóch stron w uprzednio przygotowanej masie jajecznej.
Następnie upiec chleb na rozgrzanej patelni z dwóch stron. Podawać z ulubionymi dodatkami.


Po prostu nie wierzę że dopiero dziś zrobiłam te genialne tosty, Dyniowe oczywiście bardzo a to bardzo mi zasmakowały, a pomysłów na tosty mam co nie miara , więc będę eksperymentować.

Próbowaliście kiedyś połączyć awokado z masłem orzechowym z cynamonem ? Nie ? To żałujcie , bo te połączenie smaków jest o niebo lepsze od tej słynnej nutelli z awokado, na serio i nawet wrogom awokado zasmakuje i za pewne przekonają się do tego owocu ;)




A dziś kierunek Bytom , po raz pierwszy wyruszam do mojego ulubionego sklepu bio na rowerku ;D


Po południu zaś odpalam piekarnik i coś dobrego upiekę ,ale o tym już w jutrzejszym poście ;)

16 komentarzy:

  1. Nie wierzę, że dopiero teraz próbujesz tych tostów. Toż do niemal zbrodnia! :D

    OdpowiedzUsuń
  2. szerokiej drogi! nich moc (tostowa ;P) będzie z Tobą ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. pochwal się jutro, co kupiłaś w tym bio sklepie ;p

    OdpowiedzUsuń
  4. na dyniowe bym nie wpadła :)
    zatem udanego dnia :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jeżynowe tofu - o mamo, mniam! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. mniam! wyglądają bajecznie!

    OdpowiedzUsuń
  7. Onie! Ja tu dzisiaj po wegańsku, a tu tosty francuskie(mój przysmak dzieciństwa).

    OdpowiedzUsuń
  8. Dyniowe francuskie to były chyba najlepsze jakie jadłam. Będę musiałą powtórzyć :)

    Awokado, masło orzechowe, cynamon, a do tego jeszcze miód! To jest na prawdę przepyszne :)

    Czyżby jutro był chleb na zakwasie ;D

    OdpowiedzUsuń
  9. a mi dynia w ogródku cały czas rośnie! chyba skuszę się na takie tosty. Twoje mnie powaliły :) jeszcze z takimi dodatkami - pycha!

    OdpowiedzUsuń
  10. A ja wciąż nie jadłam tostów francuskich! :(
    Na rowerze do Bytomia - dla Ciebie to pestka :D

    OdpowiedzUsuń
  11. dopiero dzisiaj dostałam informacje od dziadka ,że w ogródku są dynie haha :D
    ale to dobrze, będę mogła coś z niej zrobić :)
    tosty francuskie są pyszne, a z dynią muszą być jeszcze lepsze :)

    OdpowiedzUsuń
  12. O nie najlepiej pysznosci takie ze mniam po prostu <3 !Czekam na jutro :*

    OdpowiedzUsuń
  13. Ja się ostatnio uzależniłam od tostów francuskich na wytrawnie z serem żółty i fasolką <3

    OdpowiedzUsuń
  14. Awokado, pb i cynamon to trio idealne mniaaam <3
    Pysznie podałaś te tosty :3

    OdpowiedzUsuń

Dzięki że tu zaglądasz i było by mi miło,jeśli zostawisz po sobie jakiś komentarz
Anonimie podaj swój nick lub imię, bo ja też się ujawniłam i ty zrób podobnie :)