środa, 6 sierpnia 2014

302. Jesień w gofrach poczułam ...








Dyniowo - jabłkowo - cynamonowe wegańskie gofry owsiane. Podane z morelami, śliwkami i brzoskwinią 


Przepis:
- 5 łyżek płatków owsianych*
- 2 łyżki  mąki owsianej*
- szczypta sody
- 3 łyżki pueere z dyni
- jabłko starte na drobnych oczkach
- łyżeczka cynamonu
- 1/2 szkl mleka roślinnego ( u mnie domowe z orzechów włoskich)
- łyżeczka miodu


Płatki wymieszać z cynamonem , zalać mlekiem i odstawić na noc do wchłonięcia. Rano dodać pozostałe składniki i dokładnie ze sobą wszystko wymieszać , do powstania jednolitej konsystencji.
Piec gofry w dobrze !!! nagrzanej i natłuszczonej gofrownicy przez ok 10 minut . Smacznego !


  * u mnie oczywiście bezglutenowe

Nie sądziłam że moja gofrownica jest gotowa na takie rewolucje . A jednak , wyszły mega chrupiące i najlepsze jakie dotąd robiłam . Szykujcie się na kolejne wegańskie pyszności z gofrownicy ! ;D


I tak trochę zbliżyłam się w tym śniadaniu do nadchodzącej jesieni, choć za oknem jeszcze lato , ale ja lubię takie połączenia smakowe , więc wcale mi to nie przeszkadza . Za to dodatki jeszcze letnie ;D


A dziś kierunek Katowice i spotkanie w Galerii Katowickiej z jedną z bloggerek , ale z jaką , to już się  jutro dowiecie, przytrzymam was trochę w niepewności  ;D

19 komentarzy:

  1. Wypróbuję przepis, bo niedawno gofrownicę nabyłam :)
    Ciekawi mnie z kim się spotkasz jutro!

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie sądzę, żeby moja gofrownica takie cuda wypiekła. Letni jesiennie jak u mnie :)
    Miłego dnia! :D

    OdpowiedzUsuń
  3. A u mnie za oknem trochę jesiennie :)
    Dyniowe gofry muszą być pyszne :D

    OdpowiedzUsuń
  4. A ja ciągle ubolewam nad brakiem gofrownicy :( Wszyscy kuszą goframi!

    OdpowiedzUsuń
  5. Owoce zatopione w gofrze? Szaleństwo :)))

    OdpowiedzUsuń
  6. rzeczywiście tak jesiennie u Ciebie na talerzu ale to nie oznacza, że nie było pysznie :)
    miłego spotkania :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Nie lubię jesieni, ale za to jesienne smaki.. zdecydowanie w to mi graj :)
    udanego dnia! :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Też uwielbiam te jesienne smaki, ale na razie zachwycam się jeszcze tymi letnimi, bo one niestety trwają najkrócej :<

    OdpowiedzUsuń
  9. Gofry kocham pod każdą postacią <3

    OdpowiedzUsuń
  10. Jak ja dawno gofrów nie jadłam :( Twoje połączenie smakowe jest świetne! No i miłego spotkania! Może z Wiktorią? :)

    OdpowiedzUsuń
  11. w takim razie czekamy na relację!
    uwielbiam jesienne połączenia, a zwłaszcza duużo cynamonu (:

    OdpowiedzUsuń
  12. Wyszły fantastyczne :)
    Miłego dnia!

    OdpowiedzUsuń
  13. Udanego spotkania <3 ! Jesli chodzi o sniadanie to co tu duzo mowic ahh <3 !

    OdpowiedzUsuń
  14. Oj chciałabym się też z Tobą tak spotkać! Szkoda, że mieszkamy tak daleko :(

    OdpowiedzUsuń
  15. a mi się wydawało, że one fioletowe... to światło tak pada?
    Gofry chrupiące to najlepsze gofry! ;D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. chyba tak akurat światło pada, w rzeczywistości były brązowe a w środku pomarańczowe ;)

      Usuń
  16. śniadanie miałaś super :)
    ochota na gofry u mnie nadal nie minęła..
    tylko ją powiększasz :D

    OdpowiedzUsuń

Dzięki że tu zaglądasz i było by mi miło,jeśli zostawisz po sobie jakiś komentarz
Anonimie podaj swój nick lub imię, bo ja też się ujawniłam i ty zrób podobnie :)