sobota, 12 lipca 2014

277. Migdałowe muffiny z serka wiejskiego

Dziś po raz kolejny w tym tygodniu odpalam piekarnik z rana, bo chcę wykorzystać troszeczkę niższe temperatury jakie panują za oknem

Zrobiłam tym razem muffinki.
Z mojego ulubionego serka wiejskiego, które rosły jak szalone w piekarniku. Aż bałam się że całe ciasto mi wypłynie z foremek

Są z nutką migdałową za sprawą mąki jak i płatków migdałowych

Podane oczywiście z letnimi zdobyczami - borówkami , brzoskwinką , śliwkami, morelami , jeżynami i malinami

Jak dla mnie lepszego sobotniego poranka nie mogło być , bo akurat wybieram się na kolejną wyprawę rowerową . Tym razem chce odwiedzić jedną z moich ulubionych galerii na Śląsku.
Zgadnie ktoś jaką ?






Migdałowe muffiny z serka wiejskiego . Podane z owocami.


inspiracja

Przepis:
- 20 g mąki gryczanej pełnoziarnistej
- 15 g mąki migdałowej
- 150 serka wiejskiego
- jajko
- 1/ 2  łyżeczki proszku do pieczenia
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać . Przełożyć do foremek na muffinki i piec  w dobrze rozgrzanym piekarniku przez 30 min. Smacznego !

12 komentarzy:

  1. Sądzisz, że mogę całościowo użyć mąki pełnoziarnistej? przemawia do mnie ten przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  2. też bardzo lubię serek wiejski :)
    odjazdowe śniadanie!
    hmm.. może do galerii katowickiej? :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. no niestety nie ale byłaś blisko - bo wybrałam się do Silesii ;)

      Usuń
  3. Ale wyśmienicie wyglądają! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. z wiejskiego?
    muszę je zrobić! :)
    miłego dnia :*

    OdpowiedzUsuń
  5. Z mojego kochanego wiejskiego?! Muszę je zrobić *.*

    OdpowiedzUsuń
  6. Za kazdym razem tak fantastycznie <3 !

    OdpowiedzUsuń
  7. Jakie cuda! I to z serka wiejskiego, pyszności :)

    OdpowiedzUsuń

Dzięki że tu zaglądasz i było by mi miło,jeśli zostawisz po sobie jakiś komentarz
Anonimie podaj swój nick lub imię, bo ja też się ujawniłam i ty zrób podobnie :)