sobota, 5 lipca 2014

270. Gofry z tapioki i 2 wersje wegańskich lodów

W upalny dzień każdy potrzebuje trochę ochłody , czyż nie ?


No właśnie dlatego dziś o poranku jem dwie wersje lodów 
- banan z masłem orzechowym ( zdecydowanie najlepsza i nie raz ją powtórzę !)
- tofu z maliną 



A do lodów upiekłam gofry , bo przecież to i one nam się również kojarzą z wakacjami

Po raz kolejny eksperymentowałam i zrobiłam gofry z ulubionej tapioki , o której znów zapomniałam 

Te gofry to chyba najbardziej chrupiące jakie dotąd jadłam .


A do gofrów dodałam jeszcze owoce - brzoskwinie ufo, czereśnie , truskawki , morele i garść jagód





Gofry z tapioki z lodami wegańskimi i owocami


Przepis na gofry
- 5 łyżek tapioki
- 1/ 4 szkl mąki jaglanej
- woda do zalania tapioki
- 1/ 4 szkl mleka
- jajko

Tapiokę zalać na noc wodą . Rano dodać pozostałe składniki i wszystko ze sobą dokładnie wymieszać.
Piec  w dobrze rozgrzanej i uprzednio wysmarowanej olejem gofrownicy przez ok 10 min .
Smacznego !

11 komentarzy:

  1. Tapiok jadłam tylko w Bubblle Tea xd

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak ja bym chciała takie gofry!!! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mam w planach te gofry i musze koniecznie spróbować. Uwielbiam domowe lody :D

    OdpowiedzUsuń
  4. gofry, lody, owoce...
    tyle pysznosći na jednym talerzzu *-*

    OdpowiedzUsuń
  5. chciałabym wszystkiego spróbować <3

    OdpowiedzUsuń
  6. Tapioka? To te kuleczki od Bubble Tea? :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Jakie wypasione śniadanie! Lody i gofry jednocześnie yummy :3

    OdpowiedzUsuń

Dzięki że tu zaglądasz i było by mi miło,jeśli zostawisz po sobie jakiś komentarz
Anonimie podaj swój nick lub imię, bo ja też się ujawniłam i ty zrób podobnie :)