wtorek, 8 września 2015
655: Blondi ciacho, z dyniowym posmakiem
Dyniowe blondi z ciecierzycy z dodatkiem masła orzechowego i czekolady gorzkiej 92 %. Podane z malinami, borówkami amerykańskimi,winogronem i figami.
Przepis:
- 1/2 puszki ciecierzycy
- 1/2 szklanki pueere z dyni
- 4 łyżki mąki gryczanej
- szczypta cynamonu
- łyżka masła orzechowego
- łyżeczka cukru kokosowego
+dowolne dodatki na wierzch ( u mnie była to czekolada gorzka Vivani 92 %)
Ciecierzycę zmiksować wraz z PB i dynią na gładką masę. Następnie dodac pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Całość przełożyć do naczynka wyłożonego papierem do pieczenia i piec przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, Smacznego ! :)
Po przyjeździe i z moim piekarnikiem się zaprzyjaźniłam i od razu takiego boskie ciasto, zainspirowane ciachem od Weroniki mi wyszło. I nawet dobre ( wręcz "pyszne" ) :D
.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Że ,,pyszne" to nie budzi najmniejszych wątpliwości :D
OdpowiedzUsuńI wytrawne! Bo dynia XD
UsuńJak jest dynia to musi byc pycha!
OdpowiedzUsuńOo, właśnie miałam mówić, że robiłam podobne :) musiałaś mieć "pyszny" poranek :P
OdpowiedzUsuń*____* idealne!
OdpowiedzUsuńkoniecznie muszę wypróbować ten przepis Werki :)
OdpowiedzUsuńWygląda super,koniecznie muszę wypróbować :D
OdpowiedzUsuńDobra robię takie w ten weekend! :D bo już nie wytrzymam :D
OdpowiedzUsuńBlondie zapisuję do zrobienia! :)
OdpowiedzUsuńTez chodzi za mną dyniowe ciasto - odpalam piekarnik dzisiaj :)
OdpowiedzUsuńmniam!
OdpowiedzUsuńZamawiam takie samo! :D
OdpowiedzUsuń