Kokosowo - jogurtowy pudding chia z granatem, masłem z nerkowców i Migdałowym Przylądkiem
Przepis:
- 4 łyżki chia
2/3 szkl wody
- 1/2 szkl jogurtu ( u mnie sojowy naturalny)
- łyżka mąki kokosowej
Chia ( najlepiej rano) zalać wodą. Dokładnie wymieszać, by na ściankach miseczki nie pozostały żadne ziarenka i nie porobiły się grudki. Wieczorem dodać jogurt i mąkę kokosową i umieścić na noc. Rano dodać ulubione dodatki. Smacznego
Dodanie do puddingu chia jogurtu i mąki kokosowej to strzał w 10 ! <3
A dziś z częścią mojej crazy klasy wybieram się na noc biologów Uniwersytet Śląski . Czyli będą i jakieś wykłady i praktyczne zastosowanie mojego ulubionego przedmiotu ;)
Ale piękny ma kolor ten granat!
OdpowiedzUsuńMuszę w końcu chia spróbować!
OdpowiedzUsuńRobiłam jogurtowe chia tyle, ze z wanilią, z kokosem też muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńTo będzie super noc :)
Koniecznie dodam jogurt następnym razem! :)
OdpowiedzUsuńI u mnie jest dzisiaj noc biologów, hmm może też się wybiore?
OdpowiedzUsuńa zobacz, nie pomyślałam jeszcze, żeby dodać do chia jogurt.. muszę to nadrobić szczególnie, że ta miseczka wygląda cudownie rozpustnie:)
OdpowiedzUsuńnoc biologów? szczęściara, u nas czegoś takiego nie było..
Z chęcią bym się wybrała na taką noc, to mus być niezapomniane przeżycie :)
OdpowiedzUsuńKokos i granat - bardzo lubię to połączenie :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł chyba warto wypróbować ten przepis :)
OdpowiedzUsuńTak kusisz tą chią, a mi ślinka cieknie ;)
OdpowiedzUsuńNoc biologów to jakieś szaleństwo dla mnie haha :) Miłej zabawy!
OdpowiedzUsuńTo masełko <3
OdpowiedzUsuńU mnie tez dzis chia kokosowe <3
OdpowiedzUsuńGenialny pomysł na wykorzystanie chia! :) Koniecznie spróbuję :)
OdpowiedzUsuńNo to miłej zabawy :)
To masło wygląda przepysznie!
OdpowiedzUsuńPychotka! ;)
OdpowiedzUsuń