sobota, 10 stycznia 2015
449. Najlepiej rozpoczęty weekend
Kasza jaglana z gruszką, kiwi, tahini, chałwą wegańską, sezamem niełuskanym, granatem i surowym ziarnem kakaowca
Odkryłam kolejne genialne połączenie - kiwi i tahini <3
Takiego początku weekendu to ja jeszcze dawno nie przeżyłam.
Warsztaty na UŚ były na serio ciekawe, szkoda że nie mogliśmy być do końca... Ale byliśmy na jednych z najciekawszych m.in na badaniu bakterii w jogurcie i fluoresencji roślin ;)
A teraz można rozpocząć weekend, już niestety nie takie luźny jak poprzedni, no ale biologi i chemia wzywają ;)
Ale wieczorem przyjemności - czyli patrzenie na Galę Mistrzów Sportu, Całym serduchem jestem z Mariuszem Wlazłym, ale wiem że niestety miał ostrą rywalizację z Kamilem Stochem ;)
A to mojej koło ratunkowe do matury :D
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Szkoda że u mnie takich warsztatów nie ma ; ( a koło ratunkowe niezłe ;) ale czuję że i tak go nie potrzebujesz ;)
OdpowiedzUsuńojj potrzebuję, bo wiedzę z chemii i biologii mam ogromną,tylko jest u mnie problem w przełożeniu jej na papier, a te zbiory mi w tym pomogą, bo w sumie mam 8 tys zadań do zrobienia ;)
Usuńoddaj mi trochę zadanek z biologi :D
Usuńpyyycha !
OdpowiedzUsuńGala Mistrzów Sportów to fajna odskocznia od nauki. Zarówno Mariusz jak i Kamil zasługują na pierwszą pozycję, więc na pewno do samego końca będzie napięcie kto nim zostanie :)
OdpowiedzUsuńtyle dobroci w tej miseczce, że prawie samej jaglanki nie widać:D
OdpowiedzUsuńpatrz, nawet nie wiedziałam, że dziś już jest ta gala..
Tahini to ja mogę łączyć ze wszystkim i chyba będzie dla mnie idealne :D
OdpowiedzUsuńMuszę wreszcie kupić tahini!c:
OdpowiedzUsuńTahini jest boskie ze wszystkim :D A i bez dodatków wyjadane łyżeczką pycha ;) Jaglana <3
OdpowiedzUsuńRandka z chemią i biologią <3 haha :D
OdpowiedzUsuńKiwi i tahini pycha !
Koniecznie muszę spróbować kiwi i tahini! :)
OdpowiedzUsuńKiedyś u siebie wielce zachwalałam połączenie kiwi z tahini i kakaowcem :P
OdpowiedzUsuńDużo pracy przed Tobą :D
Ile ciekawych książek, ach... Cieszę się, że chemia już za mną ;)
OdpowiedzUsuńTahini się z wieloma rzeczami tak dobrze komponuje :)
Rozpieszczasz się:D
OdpowiedzUsuńJa też bardzo lubię połączenie kiwi z tahini! :)
OdpowiedzUsuńBędę musiała wreszcie zrobić tahini :D aby wypróbować tych wszystkich połączeń, które tak zachwalacie :)
OdpowiedzUsuńSmacznie :)
OdpowiedzUsuńpysznie :) a do cwiczen - podziwiam twoje zaaparcie do chemii ;D
OdpowiedzUsuńRaj w miseczce <3 Mnie czeka nauka chemii, ale nie jestem tak zabezpieczona :D
OdpowiedzUsuńNo właśnie - czy tahini smakuje źle z czymkolwiek :D?
OdpowiedzUsuń