Wegańskie owsiane pancakes z bananami . Podane z khaki , masłem migdałowym i jagodami inkajskimi
Przepis:
- 1/2 szkl mąki owsianej ( u mnie bezglutenowa)
- 1/2 szkl napoju owsianego
- 2 banany
- łyżka zmielonego siemienia lnianego
Suche składniki połączyć wraz z napojem . Dodać banan i dokładnie wymieszać. Następnie piec pancakes na dobrze rozgrzanej patelni teflonowej. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Czasem lubię wrócić do moich ulubionych comfort food, szczególnie w taki dzień jakim jest sobota ;)
tak najlepiej :)
OdpowiedzUsuńmiłego dnia!
Po takich plackach banan na twarzy murowany :>
OdpowiedzUsuńw pierwszej chwili myślałam, że są niedopieczone i zaczęłam się zastanawiać "ale jak to??", dopiero potem zauważyłam, że to masło migdałowe.. :D
OdpowiedzUsuńpyszne :) miłej soboty :>
OdpowiedzUsuńPyszne sobotnie danie :)
OdpowiedzUsuńNo proszę, ale się zgrałyśmy :) Z 2 bananów? Wyobrażam sobie, jaki miały intensywny smak :)
OdpowiedzUsuńMocno bananowe najlepsze! :)
OdpowiedzUsuńIdealne rozpoczęcie weekendu :)
no właśnie- khaki! też wczoraj zakupiłam i będę dzisiaj się nim delektować! :)
OdpowiedzUsuńSmacznie i świetnie wygląda! :)
OdpowiedzUsuńNooo, zgadza się. Klasyka ;)
OdpowiedzUsuńkhaki, uwielbiam! :)
OdpowiedzUsuńWszyscy dzisiaj plackują! :D Owsiane - strzał w dziesiątkę :)
OdpowiedzUsuńComfort food w sobotę to wręcz obowiązek :)
OdpowiedzUsuńzdecydowanie warto było wrócić :)
OdpowiedzUsuńbanan w plackach, banan na twarzy <3
OdpowiedzUsuńCzasami i klasyka potrzebna! :)
OdpowiedzUsuń