piątek, 24 października 2014

381. Niecodzienne połączenie smaków










  Kasza jaglana słodka z chia , makiem i gruszkami. Podana z karmelizowaną dynią w syropie klonowym  , kalarepą , jagodami goji, ziarnami kakaowca, tahini



Przepis:
-  5 łyżek    kaszy jaglanej słodkiej
- łyżka chia
- 2 łyżki maku
- 2 gruszki
- szkl   napoju owsianego



Kaszę wraz z chia ugotować na napoju do gęstości, pod sam koniec gotowania dodać drobno pokrojone gruszki i mak . Całość wymieszać , Smacznego



Pomysł na  słodką wersję kalarepy wiadomo  od   Kogo :D  zaczęrpnęłam

A dynię zobaczyłam wcześniej u   Agnieszki


Ale ale dyni i kalarepy było więcej , tylko się nie zmieściły do miseczki ^^

O właściwościach kaszy nie muszę wam pisać , bo każdy z was już ją nie raz jadł , ale podzielę się z wami moimi doznaniami z ty rodzajem.
Od raz jak  jak zobaczyłam ten produkt na   tej  stronie byłam bardzo ciekawa go bo nigdy nie spotkałam się z kaszą jaglaną słodką .

Ale jest ona najlepszą kaszą jaka do tej pory jadłam. Po pierwsze czas gotowania jest znacznie mniejszym a kasza po ugotowaniu nie jest sucha, nie wiem czy to zasługa dodaniu do niej chia ,czy to zasługa napoju , ale powiem wam - miałam najlepsze śniadanie w ciągu historii tego bloga !


I z miłą chęcią zachęcam was do jej kupna w tym sklepie ;)


A dziś koniec wolnego , ale ale jest piątek , jest i kolejne wolne :)


Katowice ... przez ostatnie 2 tygodnie wakacji codziennie mijałam tą kamienicę ...

15 komentarzy:

  1. ciekawe połączenie :> chyba wypróbuję :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Ależ tu moc dodatków :D Kalarepa, dynia, tahini, do tego mak i gruszka... nono :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Jaglanka i mak genialnie razem smakują!

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam surową kalarepkę!
    Muszę ją w końcu wykorzystać w wersji śniadaniowej :)

    OdpowiedzUsuń
  5. o matko, codziennie wchodzę i coraz bardziej zaskakują mnie Twoje pomysły i to pozytywnie! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Kocham kalarepę z tahini, więc w sumie wcale mnie to dzisiejsze połączenie nie zadziwia :D Z gruszką i miodem muszę spróbować :)
    Takie wypadki zawsze mnie mocno poruszaj, a jeśli przechodziłabym tamtędy codziennie, to przeżywałabym to jeszcze bardziej...
    Co zrobić. Nic nie zrobisz.
    Miłego piątku :*

    OdpowiedzUsuń
  7. Kalarepka najlepsza do chrupania! :) A cała reszta to u mnie klasyk :D

    OdpowiedzUsuń
  8. uwielbiam surową kalarepę :D
    o, tak nareszcie wolne!

    OdpowiedzUsuń
  9. kalarepa i karmelizowana dynia a do tego tahina? zapisuję!! :D

    OdpowiedzUsuń
  10. mmmmmm pyyyycha!! kasza jaglana na słodko :)

    OdpowiedzUsuń
  11. o nasza miseczka <3 A w niej tyle pysznosci ze o jej *.*

    OdpowiedzUsuń
  12. A ja nigdy nie jadłam kalarepy! Muszę jej spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  13. uwielbiam jaglaną :)! i na slodko i na wytrawnie :)

    OdpowiedzUsuń

Dzięki że tu zaglądasz i było by mi miło,jeśli zostawisz po sobie jakiś komentarz
Anonimie podaj swój nick lub imię, bo ja też się ujawniłam i ty zrób podobnie :)