Czekoladowo - kokosowa kasza gryczana ze śliwkami , gruszką i i figą zapieczona w dyni
Przepis:
- 5 łyżek kaszy gryczanej niepalonej
- łyżka kakao
- dowolna ilość gorzkiej czekolady
- łyżka wiórek kokosowych
- gruszka
- dowolna ilość śliwek
+ wydrążona dynia
Kaszę ugotować na napoju do gęstości. Następnie wymieszać ją z gorzką czekoladą, kakao, wiórkami kokosowymi oraz pokrojonymi owocami. Całość umieścić w małej lub połówce dyni , zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 30 minut. Smacznego
Tak wiele osób kusiło mnie , by wykorzystać dynię jako miseczkę / naczynko do zapiekania, że wreszcie odważyłam się i ja ją wypróbować .
I nie żałują a nawet zachęcam kolejne osoby, bo do odważnych świat należy ! ;)
Pyszne śniadanko :)
OdpowiedzUsuńPyszne! I bardzo mi się podoba taka miseczka. :)
OdpowiedzUsuńteż muszę wypróbować dyniowej miseczki! :)
OdpowiedzUsuńEko-miska :)
OdpowiedzUsuńTu się nie ma czego bać :]
OdpowiedzUsuńCałą zastawę dyniową bym najchętniej zrobiła/kupiła :P
Miseczka taka jaką można zjeść to najlepsza miseczka! :D
OdpowiedzUsuńzjadłaś taką miseczkę :D?
OdpowiedzUsuńOf kors, że zjadła ;P Hokkaido jest pyszna ze skórką :D
UsuńNo jasne że zjadłam :D
Usuńpieczona dynia! uwielbiam!
OdpowiedzUsuńświetna ta miseczka no :DD
OdpowiedzUsuńU mnie gryczanka na obiad :)
OdpowiedzUsuńI muszę wypróbowac taką eko miskę :D
Same cudowności *.*
OdpowiedzUsuńSzalejesz i czarujesz! Kocham te Twoje pomysły :*
OdpowiedzUsuńTo jest wspaniałe kochanie <3! Takie serduszko :*
OdpowiedzUsuńŚwietna miseczka! Jesteś genialna :*
OdpowiedzUsuńNie ma lepszej miseczki! :D
OdpowiedzUsuń