środa, 1 października 2014

358. Dyniowo - jabłkowo - oberżynowa rozpusta







Owsianka ** z dynią , cynamonem , jabłkiem , chia i masłem orzechowym . Podany  z figami i bakłażanem


** ugotowana na   bezcukrowym napoju sojowym 


Jabłka wytrawnie Jabłko z cynamonem 2014










Takim oto prawie słodko - warzywnym śniadaniem witam październik. Miesiącem , w którym dzień staje się co raz to krótszy, liście co raz szybciej opadają a przede wszystkim obfitującym w prawdziwe smakołyki :D



Pomysł na śniadanie oczywiście zaczerpnięty od naszej blogowej  wegańskiej skarbnicy

17 komentarzy:

  1. Zaczynam bakłażanowy sezon! :)
    A owsianka pyszna!

    OdpowiedzUsuń
  2. Na pierwszy dzień października, śniadanie akurat :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Dni to się już od końcówki czerwca co raz krótsze robią :P
    Poza bakłażanem biorę wszytko :]

    OdpowiedzUsuń
  4. bakłażan taki samotny :c :b
    niebiesko tutaj:D

    OdpowiedzUsuń
  5. owsianka na talerzu, ciekawie ;) nie spotkałam się z tym do tej pory ;p

    OdpowiedzUsuń
  6. Ten bakłażan wygląda obłędnie :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Smakowe szaleństwo :) I szczerze, to apetycznie brzmi :D

    OdpowiedzUsuń
  8. uwieeelbiam październik! w końcu rozpoczęła się prawdziwa jesień :)
    a śniadanko rewelacyjne :)

    OdpowiedzUsuń
  9. ten bakłażan to zaskoczenie! jestem ciekawa połączenia tych smaków ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. ten bakłażan :>
    śniadano mega :))

    OdpowiedzUsuń
  11. z pieczonym bakłażanem? widzę konsekwencję u Ciebie, czekam na brokuły! :D

    OdpowiedzUsuń
  12. uwielbiam bakłażany <3
    a zdjęcie ostatnie, tyle dyni, aż oczka grają :D

    OdpowiedzUsuń

Dzięki że tu zaglądasz i było by mi miło,jeśli zostawisz po sobie jakiś komentarz
Anonimie podaj swój nick lub imię, bo ja też się ujawniłam i ty zrób podobnie :)