niedziela, 27 lipca 2014
292. Wegańskie z polenty, orzechowo - limonkowe
Wegańskie gofry limonkowo - orzechowe z kaszki kukurydzianej z twarożkiem z nerkowców , borówkami i miodem
Przepis:
- 3 łyżki kaszki kukurydzianej
- 3 łyżki mąki kukurydzianej
- 1/ 2 szkl mleka roślinnego ( u mnie domowe z nerkowców)
- szczypta proszku do pieczenia
- skórka z otartej limonki
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać ( wieczorem).
Rano piec w dobrze ( !) nagrzanej i natłuszczonej gofrownicy do momentu aż para przestanie buchać.
Smacznego !
Mleko z nerkowców jest zdecydowanie najlepsze <3
Wczorajszy dzień był mega udany - dłłllugie zakupy ( 4 , 5 h ;D) , debiut z sushi i wieczorny trening ;)
A dziś ?Hmmm , czas pokaże ... ;D , ale na pewno zregeneruję siły przed kolejnym tygodniem pracy
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
robiłam z kaszy kukurydzianej mi wyszły tak chrupiące! :)
OdpowiedzUsuńpychota, z borówkami musiały być boskie ;)
Zawsze brak pomysłów na śniadanie :) Ileż można racuchy bananowe jeść... :)
OdpowiedzUsuńU mnie też dziś borówkowo :)
OdpowiedzUsuńKomu jak komu, ale Tobie regeneracja zdecydowanie się należy. Ba, nawet jest niezbędna :)
OdpowiedzUsuńBorówki podbijają świat!
Z takimi się jeszcze nie spotkałam, ale musiały być pyszne! :)
OdpowiedzUsuńbardzo oryginalny pomysl na pyszne gofry, przepis zapisuje ;)
OdpowiedzUsuńA ja myślałam, że to chałwa, a tu taka niespodzianka :P
OdpowiedzUsuńI takich słonecznych gofrów to nigdzie nie widziałam :)
Pochwal się co kupiłaś ;]
Trochę tego jest ..
UsuńAle pochwalę się jutro jedną koszulką, bo ma fajny napis ;D
ten kolorek gofrów jest cudowny!
OdpowiedzUsuńsuper, że dzień się udał :)
Masz mleko z nerkowców?! :D Chcę <3 A gofry prezentuja się wyśmienicie.
OdpowiedzUsuńUwielbiam i gofry i kaszkę kukurydzianą - ciekawa jestem jak smakowało takie połączenie 2 w 1 :) Na pewno pysznie!
OdpowiedzUsuńPrzepis dodaję do akcji
Pozdrawiam ;)