Dziś po raz kolejny w tym tygodniu odpalam piekarnik z rana, bo chcę wykorzystać troszeczkę niższe temperatury jakie panują za oknem
Zrobiłam tym razem muffinki.
Z mojego ulubionego serka wiejskiego, które rosły jak szalone w piekarniku. Aż bałam się że całe ciasto mi wypłynie z foremek
Są z nutką migdałową za sprawą mąki jak i płatków migdałowych
Podane oczywiście z letnimi zdobyczami - borówkami , brzoskwinką , śliwkami, morelami , jeżynami i malinami
Jak dla mnie lepszego sobotniego poranka nie mogło być , bo akurat wybieram się na kolejną wyprawę rowerową . Tym razem chce odwiedzić jedną z moich ulubionych galerii na Śląsku.
Zgadnie ktoś jaką ?
Migdałowe muffiny z serka wiejskiego . Podane z owocami.
inspiracja
Przepis:
- 20 g mąki gryczanej pełnoziarnistej
- 15 g mąki migdałowej
- 150 serka wiejskiego
- jajko
- 1/ 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać . Przełożyć do foremek na muffinki i piec w dobrze rozgrzanym piekarniku przez 30 min. Smacznego !
Sądzisz, że mogę całościowo użyć mąki pełnoziarnistej? przemawia do mnie ten przepis :)
OdpowiedzUsuńteż bardzo lubię serek wiejski :)
OdpowiedzUsuńodjazdowe śniadanie!
hmm.. może do galerii katowickiej? :D
no niestety nie ale byłaś blisko - bo wybrałam się do Silesii ;)
UsuńAle wyśmienicie wyglądają! :)
OdpowiedzUsuńHmm, z serka wiejskiego? Ciekawe ;)
OdpowiedzUsuńJakie one słodziutkie ♥
OdpowiedzUsuńz wiejskiego?
OdpowiedzUsuńmuszę je zrobić! :)
miłego dnia :*
Z mojego kochanego wiejskiego?! Muszę je zrobić *.*
OdpowiedzUsuńJak ja tęsknię za tym wiejskim :P
OdpowiedzUsuńŚlicznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńZa kazdym razem tak fantastycznie <3 !
OdpowiedzUsuńJakie cuda! I to z serka wiejskiego, pyszności :)
OdpowiedzUsuń