Hejka dziś na obiad proponuję muffiny z ciecierzycy
Z wierzchu chrupiące w środku mięciutkie :-)
Robi się je bardzo szybko a efekt jest zniewalający
W środku ukryła się cukinia a jako dodatek wpadły kiełbaski sojowe wędzone.
Soczek z marchewki oczywiście też musiał być
Muffiny z ciecierzycy z cukinią. Podane z kiełbaskami sojowymi i sokiem z marchwi
Przepis:
- puszka odsączonej cieciorki
- jajko
- 1\ 2 startej na drobnych oczkach cukinii
- 1\ 2 łyżeczki proszku do pieczenia ( u mnie bezglutenowy)
Cieciorkę zmiksować z jajkiem. Dodać pozostałe składniki . Przełożyć do foremek na muffiny i piec przez 25 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
Ja zmykam na rowerek . Miłego słonecznego popłudnia
Muffiny na wytrawnie - boskie ! :)
OdpowiedzUsuńMuffiny na obiad? Teraz to mnie zaskoczyłaś :D
OdpowiedzUsuńpycha:)
OdpowiedzUsuńZjadłabym takie muffinki na obiad :>
OdpowiedzUsuńMuffin na obiad nigdy nie jadłam. U mnie w domu chyba by to nie przeszło, ale na kolacje czemu nie :)
OdpowiedzUsuńUdanej przejazdzki :) Znow kolejna mgega propozycja , naprawdę apetycznie i ten soczek mistrz <3
OdpowiedzUsuńjej, musiały smakować wyśmienicie!
OdpowiedzUsuńOo, nigdy się nie spotkałam z takimi muffinami. Fajny pomysł <3
OdpowiedzUsuńjakich sojowych kiełbasek użyłaś?
OdpowiedzUsuńWędzonych :-)
OdpowiedzUsuńPięknie dziękuję za podpowiedź. Lecę po wędzone do carrefoura i zabieram się za pichcenie :-)
Usuń