Hej witam was dziś po raz drugi Pewni jesteście ciekawi co ukrywa się pod nazwą postu. A no bezglutenowa granola jakiej nigdzie w sklepie nie dostaniecie
Nie jest ona nawet pracochłonna
Potrzebujecie do niej:
- 3 łychy kremu speculoss
- 2 banany
- szkl płatków gryczanych
- garść orzechów laskowych
- garść suszonych moreli
Banan zmiksować z kremem. Dodać płatki i połączyć ze sobą a następnie orzechy. Wszystko umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez 30 min do uzyskania chrupkości, pamiętając o kilkakrotnym mieszaniu. Po upieczeniu dodać drobno pokrojone morele, ostudzić i zajadać
Uwaga ! uzależnia :D
Bardzo bardzo smakowicie wygląda i super dobór składników <3
OdpowiedzUsuńAle fajna mieszanka, same najlepsze składniki :3 Coś czuję, że gdybym taką zrobiła, to długo by nie przetrwała :DD
OdpowiedzUsuńDomowa granola jest booska<3
OdpowiedzUsuńgranolę zawsze chętnie i w każdym wydaniu, ale... czy aby krem speculoos nie jest zrobiony z ciasteczek z mąki pszennej? ;)
OdpowiedzUsuńMój akurat jest gluten free bo zrobiony z domowych pierniczków gryczanych :-)
Usuńooooo, aż się boję spróbować, żeby nie wylądować na granolowym odwyku ;)
OdpowiedzUsuńJaka chrupka! Wygląda świetnie *.* Też dzisiaj upiekłam granolę :)
OdpowiedzUsuńBez chrupkości granola nie istnieje :D
UsuńWyszła Ci obłędnie. Cudo! Pozostaje tylko chrupać ^^
OdpowiedzUsuń