Są one szybkie w przygotowaniu a efekt , kiedy się je próbuje odbiega od tych zwykłych knedli
Do kluseczek obowiązkowo musi być suróweczka.
Dziś postawiłam na szpinak - pomidor - brokuł - cukinia - papryka
A i nie mogłabym zapomnieć o kubeczku świeżego soczku
Kukurydziane kluseczki z tofu . Podane z surówką i świeżym sokiem burak - grejpfrut - marchewka
Przepis:
- 180 g tofu wędzonego
- 4 łyżki mąki kukurydzianej
- jajko
Tofu zmiksować z jajkiem.Dodać mąkę i dokładnie wymieszać. Formować kluseczki i wrzucać do wrzącej wody. Gotować ok 8 min. Podawać z ulubionymi dodatkami . Smacznego !
Tofu Tradycyjne WĘDZONE
Bogactwo wapnia, roślinnych fitohormonów i sojowych substancji pomagających w zapobieganiu chorobom cywilizacyjnym, sprawiają, że tofu uznane jest za jeden z najzdrowszych produktów spotykanych we współczesnej kuchni. Tofu wędzone charakteryzuje się przyjemnym wędzonym, lekko słonym smakiem i doskonale komponuje się z wszelkiego rodzaju kaszami, zupami czy daniami zapiekanymi. Produkt bezglutenowy, posiadający certyfikat GMO Free.
Tofu wędzone bardziej mi zasmakowało od tego tradycyjnego.Ale jak widać można je używać zarówno do dań na słodko jak i na wytrawnie.
nigdy nie jadłam tofu, czas zakupić i wyprobowac ten przepis :)!
OdpowiedzUsuńTofu wędzone w tortellini mi posmakowało ale takiego zwykłego nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńciekawy pomysł:)
OdpowiedzUsuńZazdroszczę takich pysznych obiadów ♥
OdpowiedzUsuńPorwalabym caly obiad z checia <3 Oprocz knedli masz cudowne dodatki w postaci salateczki i soczku jak zawsze <3
OdpowiedzUsuńU Ciebie zawsze pysznie - i na obiad, na śniadanie i pewnie w innych porach dnia też :)
OdpowiedzUsuńMi tofu nie posmakowało, jednak chciałabym dać mu drugą szansę :D Może wędzone by mi posmakowało.. Ale kluseczki wyglądają przepysznie!
OdpowiedzUsuń