sobota, 8 marca 2014

136. Pieczone jabłuszko pod orzechowo - cynamonowym jogurtem + Moja pierwsza współpraca

Jest sobota , jest i chrupiące i jeszcze gorące śniadanko z piekarnika

Jako że ten dzień będzie bardzo dla mnie zabiegany , bo najpierw rano przyjeżdża Mummy <333 i idziemy na zakupy a zaraz po  zakupach pędzę z przyjaciółkami na pyszne lody z okazji naszego święta , bo przecież w taki dzień jak dziś trzeba się rozpieszczać , a co !



Więc na pewno nie będę miała czasu zjeść mojego kochanego jabłuszka , więc dziś wylądowało one w moim śniadanku ale nie w formie dodanej do miseczki ciepłej owsianki ale pieczone pod pysznym orzechowym jogurtem z masłem orzechowym . Do tego obowiązkowo miód , cynamon oraz chrupiący popping z aramantusa i płatki owsiane



A wszystko pięknie powędrowało do piekarnika  a ja miałam czas na małe ogarnięcie się






Pieczone jabłkuszko pod orzechowo cynamonowym jogurtem greckim z poppingiem z aramantusa i płatkami owsianymi



Przepis:
- jabłuszko pokrojone w kosteczkę
- 2 łyżki poppingu z aramantusa
- 3 łyżki płatków owsianych
- łyżeczka masła orzechowego
- 150 g jogurtu greckiego
- łyżeczka miodu
- łyżeczka cynamonu


Jabłuszko ułożyć w miseczce . Na nie ułożyć wymieszane pozostałe składniki
Wszystko włożyć do piekarnika i piec przez 30 min w temp 180 stopni Celcjusza.
Smacznego !



Tak jak wspomniałam w tytule nawiązałam swoją pierwszą współpraca a z kim ?
Z firmą  Polsoja


Firma oferuję bogatą gamę produktów zarówno dla wegan, wegetarian , jak i dla każdego z was , kto lubi tofu czy wyroby z soji.

Produkty można zakupić w każdym większym supermarkecie ,jak i w sklepie bio




W ramach współpracy otrzymałam bardzo dużo produktów, które bardzo mnie ciekawią i zaraz po otrzymaniu paczki wzięłam się za testowanie 2 z otrzymanych produktów, ale o tym pod koniec postu.
Teraz pokaże wam co ciekawego i dobrego otrzymałam






Tofu marynowane, wędzone i naturalne






Tortellini z tofu






 Vege Pastę węgierską, francuską i pasztet sojowy tradycyjny






Vege kiełbaski curry, papryka, białe






Wędlinę sojową z żurawiną, o smaku drobiowym, z suszoną śliwką, o smaku szynkowym, o smaku wędzonego salami





Parówki sojowe classic, z chilii, śniadaniowe, kiełbaski sojowe wędzone



Już nie umiem doczekać się jak wszystkie te pyszności przetestuję



Wczoraj na kolację przetestowałam wędlinę sojową z żurawiną i tofu w duecie z goferkami jaglanymi z ricottą , bo dawno nie było u mnie kolacyjnych goferków








Przepis:
- białko ubite na sztywną pianę
- żółtko
- 4 łyżki mąki jaglanej
- 1/ 2 szkl mleka ryżowego
- 1/ 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łychy ricotty



Wszystkie składniki prócz bialka wymieszać ze sobą . Białko delikatnie dodać do pozostałych składników i delikatnie wymieszać.
Piec w dobrze nagrzanej gofrownicy wysmarowanej oliwą .
Podawać z ulubionymi dodatkami.
U mnie
- wędlina sojowa z papryką i pomidorem
- tofu z domowym dżemem truskawkowym i śliwka




Co producent mówi o tych produktach

Wędliny sojowe to idealna, niskokaloryczna alternatywa dla tradycyjnych wędlin mięsnych. Produkty są w 100% z surowców roślinnych. Zawierają białko soi niemodyfikowanej genetycznie oraz białko pszenne, a nie zawierają tłuszczu zwierzęcego i cholesterolu. Nie zawierają również konserwantów.
Wędliny sojowe dodawać można nie tylko do kanapek i sałatek na zimno, lecz także podgrzewać na patelni i zapiekać, np. w pizzy wegetariańskiej.
Nasze wędliny są:
- Bogate w pełnowartościowe białko- mniejsze ilości metioniny i cysteiny, mniejsze wydalanie wapnia z organizmu
- Korzystny profil kwasów tłuszczowych
- Bez cholesterolu
- Bez konserwantów
- Bogate w wapń
- Zawierają żelazo
- 100% pochodzenia roślinnego
- Niskokaloryczne
- Różnorodność smakowa

Wędlina sojowa z żurawinami

Bezmięsna wędlina z żurawinami swój wyjątkowy smak zawdzięcza starannie przygotowanej kompozycji ziół oraz dodatkowi żurawin, które nadają jej niepowtarzalny smak. Wędlina sojowa z żurawinami zawiera białko soi niemodyfikowanej genetycznie oraz białko pszenne i pozbawiona jest tłuszczu zwierzęcego, cholesterolu i konserwantów. Jest bogata w wapń i charakteryzuje się korzystnym profilem kwasów tłuszczowych. Jako produkt niskokaloryczny, świetnie nadaje się dla osób dbających o linię.


A co ja mogę powiedzieć o tej wędlinie?
Wędlina jest bardzo dobra, Zawiera duże ilości żurawiny
Świetnie komponuję się ze smakiem gofrów, ale na kanapkach z chlebka będzie równie dobra
Cóż zachęcam do zajrzenia na półki sklepowe i zakupienia tej wędliny , bo z innej firmy podobnej nie znajdziecie !

Świeże tofu to nieoceniony składnik nowoczesnej kuchni, nie tylko wegetariańskiej. Bogactwo wapnia, roślinnych fitohormonów, sojowych substancji pomagających w zapobieganiu chorobom cywilizacyjnym, sprawiają, że tofu uznane jest za jeden z najzdrowszych produktów. Idealne proporcje zawartości białka do niskiej kaloryczności sprawiają, że tofu zdobyło popularność także wśród autorów diet odchudzających.

Tofu Tradycyjne NATURALNE

Tofu to ser sojowy otrzymywany w procesie koagulacji mleka sojowego, wynaleziony w Chinach w 164 r. n.e. przez Liu Ana. Świeże, czyste tofu o średniej twardości, to uniwersalny składnik obiadów, sałatek i deserów. Bogate w białko tofu jest zarazem niskokaloryczne i nie zawiera cholesterolu. Produkt bezglutenowy, posiadający certyfikat GMO Free.





A co ja mogę powiedzieć o tofu ?

Tofu tej firmy jest najlepsze. Miękkie, pyszne , świetnie dodaję się do dań zarówno na słodko jak i na wytrawnie



Dziś obiadek będzie o późniejszej godzinie ze względu na bardzo zabiegany dzionek ale mogę tylko zdradzić że będzie w nim jeden produkt od Polsoji



Miłego dzionka !

14 komentarzy:

  1. Chciałabym też spróbować takich sojowych smaków, choć nie jestem wegetarianką :)
    A co do jabłuszka to.. no nie jadłam jeszcze go w takiej wersji i narobiłaś mi smaka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja wlasnie czekam, az mi śniadanie z piekarnika wyjdzie .:)
    A produkty polsoi uwielbiam! Mam w lodowce zapas tofu, naturalnego, bo wolę je w wersji na slodko, ale pamietam ze to martnowane tez kiedyś jadlam. I o ile ich wędliny mi nie smakowaly, to parowki, szczegolnie z chilli uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. Pieczone jabłuszko? Niebo! A do tego jogurt? Hmm... jeszcze nie dodawałam go przed wstawieniem do piekarnika, ale muszę w końcu spróbować :) Gratuluję współpracy - ja raz kupiłam z tej firmy pasztet sojowy (bo na przecenie był xd) i był smaczny :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Łał! super! sama chciałabym zawiązać taką współpracę :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jesteś na diecie bezglutenowej, a jesz te parówki?

    OdpowiedzUsuń
  6. świetny pomysł z tym pieczonym jabłuszkiem!
    Gratulację współpracy!
    No i udanego świętowania! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Jabłko zapieczone to samo w sobie brzmi pysznie, a w takim zestawieniu. Mniam :)

    Miłego dnia kobieto :D

    OdpowiedzUsuń
  8. łooo, ale sobie dogodziłaś dzisiaj!
    a pastę zrobiłam z łososia wędzonego. ; )

    OdpowiedzUsuń
  9. Gratuluję pokaźnej współpracy ;)
    A śniadanko boskie, z chęcią zjadłabym jabłuszko w takim wydaniu :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Wielkie gratulację wspolpracy <3 ! Spedz ten dzien najlepiej jak się da <3 To sniadanie to normalnie mistrzostwa idelane i jeszcze jogurt z maslem orzechowym <3

    OdpowiedzUsuń
  11. Gratuluję! A goferki pycha! :)

    OdpowiedzUsuń
  12. pierwsza, a już taka dobra współpraca! zazdroszczę, uwielbiam produkty polsoi, w sumie to dużo z nich korzystam jako wegetarianka.

    to pieczone jabłko kradnie moje serce :D

    OdpowiedzUsuń
  13. gratuluję współpracy i zazdroszczę, bo Polsoja robi przepyszne rzeczy!

    OdpowiedzUsuń

Dzięki że tu zaglądasz i było by mi miło,jeśli zostawisz po sobie jakiś komentarz
Anonimie podaj swój nick lub imię, bo ja też się ujawniłam i ty zrób podobnie :)