Ale teraz ostatecznie powiedziałam sobie koniec z tym dziadostwem
Jutro idę do lekarza w sprawie lekarstw, które rzekomo miły mi pomóc i poprawić przemianę materii ale niestety zamiast tego jeszcze bardziej zwolniły i jeszcze dostałam skutki uboczne.
Nawet jeśli lekarka znowu wygłosi kazanie to ja w środę ostatecznie rozprawię się z glutenem i idę zrobić testy
Dziś i jutro śniadania będą jeszcze glutenowe a później to okaże się :)
Dziś jem chyba ostanie takie pyszne śniadanko ( oby nie, jak co to będę musiała zdobyć te bezglutenowe płatki)- pieczoną owsiankę
Ta dzisiejsza jest zupełnie w innej wersji , bo wegańska
Ale jak zwykle utrzymana w ulubionym smakach :
- kokosowych za sprawą mleczka kokosowego
- jabłkowa
- z borówkami i dużą dawką czekolady
Czyli wyszła wegańska kokosowa szarlotka
Pieczona owsianka a'la kokosowa szarlotka na mleku kokosowym z jabłkiem , borówkami i gorzką czekoladą
Bazowałam na przepisie Futrzakowej
Przepis:
- 5 łyżek płatków owsianych
- 1/ szkl mleka kokosowego
- starte na drobnych oczkach jabłko
+ dowolne dodatki
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą . Włożyć do naczynka do zapiekania i piec przez 30 min w temperaturze 180 stopniach
Miłego poniedziałku:*
ale kolor!
OdpowiedzUsuńPyszności jak zawsze trzymam kciuki będzie dobrze <3!
OdpowiedzUsuńTrzymam kciuki, aby udało Ci się wyleczyć tę dolegliwość! Nietolerancja glutenu musi być uciążliwa- myślę, że mnie ciężko było by znaleźć kasę na te wszystkie produkty 'gluten free'
OdpowiedzUsuńCudowna! Współczuję nietolerancji.. będzie mi brakowało twoich ,, glutenowych sniadań''. Trzymaj się :*
OdpowiedzUsuńAle gluten free mam nadzieję że też będę smaczne :-)
UsuńJa dzisiaj idę po skierowanie :) Zobaczymy jak to będzie.
OdpowiedzUsuńA dzisiejszy wypiek musiał smakować obłędnie!
szarlotka na śniadanie <3
OdpowiedzUsuńtrzymam kciuki za jutrzejszą wizytę u lekarza!
Dziękuję ;*
UsuńKochana rób coś z tym jak najszybciej, zdrówko najważniejsze :*
OdpowiedzUsuńA dzisiejsze śniadanko wspaniałe.
Kurczę ,lekarze niektórzy nie powinni w ogóle mieć kontaktu z pacjentami :/
OdpowiedzUsuńWspółczuję.
Jakbym czytała o sobie. Ja wywnioskowałam, że muszę unikać gruboziarnistych kasz i mąk. Natomiast bardzo dobrze toleruję pszenicę, a moja mama sama nie wie jakie testy zrobić bo zasugerowali jej bardzo szeroką gamę badań ;/
OdpowiedzUsuńPyszne śniadanko <3
Śniadanie przedstawia się bardzo pysznie :) A lekarze... szkoda na nich słów ;/
OdpowiedzUsuńOjejku. Współczuję tej dolegliwości. Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Teraz będziesz mogła popróbować więcej rodzajów mąk i innych produktów bezglutenowych. Trzymaj się! ;*
OdpowiedzUsuńJuż trochę jestem zaopatrzona w produkty bez glutenu bp to nie pierwsze takie objawy u mnie , ale będę musiała znalezć tylko ukochane płatki owsiane :-)
Usuńbardzo przyjemnie się prezentuje, pytanie jak w smaku :P
OdpowiedzUsuńWyraznie czuc zapach kokosu i jest po prostu pyszna.
UsuńWedług mnie najlepsza wersja zdrowej szarlotki
Kokosowa szarlotka brzmi fantastycznie! Uwielbiam pieczone owsianki :)
OdpowiedzUsuńCóż, w takim razie życzę szybkiego powrotu do zdrowia! Mam nadzieję, że wyeliminowanie glutenu z diety wyjdzie Ci na zdrowie. Powodzenia :)
Będzie dobrze! :)
OdpowiedzUsuńa śniadanko pyszniutkie! :)
A ja zawsze myślałam, że szarlotka jest jabłkowa, jak można być tak ograniczonym haha <3 Wypiek wygląda wspaniale ! Trzymaj sie cieplutko :*
OdpowiedzUsuń