czwartek, 12 listopada 2015

700. Jaglany tofurnik








Jaglany kokosowo - miętowy tofurnik podany z  granatem i bananem. Smoothie banan - szpinak - madarynka


Przepis:
-  4 łyżki kaszy jaglanej ugotowanej na sypko w szkl wody
- 1/4 szkl mleczko koko ( tej gęstej części)
- 1/2 kostki tofu ( ok 100 g)
- łyżeczka soku z cytryny
- łyżka wiórek kokosowych
- łyżeczka cukru kokosowego
- szczypta suszonej mięty

Całość zmiksować, przełożyć do naczynka do zapiekania i piec przez 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Polecam tą czynność zrobić wieczorem, tofurnik włożyć do lodówki, by rano cieszyć się gotowym śniadaniem :)

Bo w końcu na uczczenie kolejnej setki trzeb zrobić coś bardziej "wymyślnego" a że czas wczoraj miałam, to nie mogłam go zmarnować, ale wykorzystać w dobry sposób :D

W sumie to nawet nie wiem co napisać, chyba DZIĘKUJĘ, że pomimo iż nie bywam już teraz tu tak często jak kiedyś, to wy nadal jesteście :*


Miłego dnia :*

12 komentarzy:

  1. Ej, tofurnika to bym zjadła, szczególnie z miętą.. Gratuluję siódmej setki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Gratuluję takiej liczby i obyś nas tak szybko nie opuściła :)

    OdpowiedzUsuń
  3. no to przepysznie ten czas wykorzystałaś! :)
    brawo za 700-setkę!

    OdpowiedzUsuń
  4. Jaka przepiękna liczba! Gratulacje Będziemy świętować w sobotę: )

    OdpowiedzUsuń
  5. Aż trudno uwierzyć, że to już 700! Gratuluję kochana :*

    OdpowiedzUsuń
  6. Miętowy.. mniam! :D
    Gratuluję kochana :*

    OdpowiedzUsuń
  7. piękna liczba, gratuluję kochana :*

    OdpowiedzUsuń
  8. pycha tofurnik :3 Aż mam ochotę zrobić go sobie na jutro, jednak mam bardzo szczupły zapas tofu i niestety nie mogę :C Ostatnio robiłam serniczek z granatem i był pycha <3

    OdpowiedzUsuń

Dzięki że tu zaglądasz i było by mi miło,jeśli zostawisz po sobie jakiś komentarz
Anonimie podaj swój nick lub imię, bo ja też się ujawniłam i ty zrób podobnie :)