niedziela, 22 marca 2015
517. Batatowe kluski z tofu
Batatowe kluski z tofu z syropem klonowym, tahini, bananem
Przepis;
- 1/2 kostki tofu ( ok 100 g)
- batat upieczony i zblendowany
- 1/2 szkl mąki gryczanej
Tofu rozgnieść widelcem następnie dodać do niego pueere z batata i mąkę. Całość zagnieść na ciasto, nielepiące się do rąk. Uformować z niego kluski o dowolnym kształcie i gotować do momentu wypłynięcia na powierzchnię. Smacznego !
Odkryłam nowe i genialne połączenie smaków - tahini i syrop klonowy <3
Wiosnę rozpoczęłam naprawdę cudownie- zarówno w moim żywiole - na zakupach, jak i na rowerze, bo muszę powoli wracać do formy, tej z przed roku, gdzie potrafiłam codziennie przejechać 50 km. Na razie czas mi na to nie pozwala, by robić takie długie przejażdżki,ale po maturach to nadrobię :)
Dziś z kolei mam zamiar iść w plener poszukać oznak wiosny i porobić parę fotek :)
Miłej niedzieli ! :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Przypomina mi moje wczorajsze pyszne śniadanie :D Taką wersję też muszę zrobić :)
OdpowiedzUsuńUdanego dnia i dziś :)
świetne kluski!
OdpowiedzUsuńrewelacja takie kluseczki, bo nie dość że tofu, że batat, że syrop klonowy to i ukochany banan! :)
OdpowiedzUsuńmiłego dnia w takim razie i jak znajdziesz te ślady wiosny to się podziel nimi, chętnie pooglądam:)
Polecam spacerki, bo pięknie jest :)
OdpowiedzUsuń50km dziennie? Jesteś niesamowita :)
Pogoda sprzyja wycieczkom! :)
OdpowiedzUsuńPokaż zdjęcia, chętnie zobaczę <3
OdpowiedzUsuńZostało jeszcze trochę trufli? :D
OdpowiedzUsuńCzekam na zdjęcia :D
U mnie w plener dzisiaj nie zachęca. Zimno, mokro i wietrznie. Wiosna jakby zniknęła na chwilę xD
OdpowiedzUsuńpiękne kluseczki Ci wyszły, a smakować muszą jeszcze lepiej - super pomysł na dodanie tofu :)
OdpowiedzUsuńmiłego dnia!
Pychotka ;)
OdpowiedzUsuńJeju musza być rewelacyjne <3
OdpowiedzUsuńRewelacyjne! Zamawiam takie ;)
OdpowiedzUsuńjakie cudowne kluseczki !<3
OdpowiedzUsuńczekam na fotki :)