sobota, 14 marca 2015
510. Bananowo - orzechowy jagielnik
Bananowo - orzechowy serniczek z kaszy jaglanej ( "jagielnik") podany z winogronami
Przepis:
- 5 łyżek kaszy jaglanej
- szkl mleka sojowego
- banan
- łyżka masła orzechowego
- łyżka mąki arachidowej
Wieczorem kaszę jaglaną ugotować na mleku sojowym do gęstości. Pozostawić do ostygnięcia i włożyć do lodówki. Rano zmiksować z pozostałymi składnikami. Przełożyć do kokilka wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut. Smacznego !
Po raz pierwszy serniczka z kaszy jaglanej próbowałam podczas moich urodzin, tyle tylko,że w tedy zrobiłam go w wersji maksi.
Jako,że jest weekend,mogę trochę ( nie wiem czy mogę to tak uznać) odpocząć po całym tygodniu i zrobić coś bardzo ambitnego i padło dziś na jagielnik jednoporcjowy, bo już dawno chodził mi po głowie :)
Weekend niestety znów zawalony -.- ale znajdę chwilę odpoczynku, bo jest po czym .Ten tydzień był mega wyczerpujący dla mnie, następny będzie choć trochę lżejszy, ale i wiadomo na co oczekuję ^^
Miłej soboty :*
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
z kaszy jaglanej o smaku banana i orzechów? oj tak!! :)
OdpowiedzUsuńO,można przepis? :D
OdpowiedzUsuńObyś odpoczęła w weekend, bo siły na środę musisz zbierać! :)
jasne, wieczorem wrzucę przepis :)
UsuńDziękuję, zapisuję do wypróbowania! :*
UsuńUwielbiam tradycyjne serniczki, ale na takiego jagielnika też bym się skusiła, a co! :)
OdpowiedzUsuńZwykły serniczek jadłam, to może czas teraz zrobić jagielnik? Kusisz nim ;)
OdpowiedzUsuńhttp://poranny-talerz.blogspot.com/
Tak długo planuję jagelnik, widzę, że warto zrobić :)
OdpowiedzUsuńSmacznie wygląda! :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam jagielnik :)
OdpowiedzUsuńJaglanej w każdej postaci nigdy za wiele, dlatego chętnie porwałabym Ci ten sernik :)
OdpowiedzUsuńJa go jeszcze nie próbowałam. Smaki idealnie dobrane ;)
OdpowiedzUsuńPychota, muszę kiedyś wypróbować jagielnik:)
OdpowiedzUsuńIleeeee winoooogron! Raj <3
OdpowiedzUsuń