środa, 14 stycznia 2015
453. Niespodzianka
Chałwowo - waniliowy wegański pudding chlebowy z gruszką
Przepis;
- 3 kromki chleba ( u mnie domowy bezglutenowy pełnoziarnisty)
- 1/2 szkl mleka roślinnego ( u mnie waniliowe sojowe)
- łyżka tahini
- łyżeczka sezamu
- gruszka drobno pokrojona
- 1/2 laski wanilii
Mleko wymieszać dokładnie wymieszać z tahini, sezamem i wanilią. Chleb pokroić w drobną kostkę i ułożyć wraz z gruszką w naczyniu do zapiekania. Następnie zalać chleb mlekiem i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut. Smacznego
I tym oto śniadaniem wykorzystałam ostatnie kromki najlepszego chleba bezglutenowego, jakiego do tej pory robiłam ! ;)
Wczoraj wszyscy uczniowie mojej szkoły mieli miłą niespodziankę- zamiast iść na 3 lekcję, poszliśmy na aulę szkolną, na wykład Joanny Czechowskiej ( tak , tej z W 11). Nawet był ciekawy, a już na pewno lepszy od nudy na religii xD
No a dziś pora zmierzyć się z pierwszą częścią jednofunkcyjnych węglowodorów ( czyli od fluorowcopochodnych aż do kwasów karboksylowych). Wiedza jaka taka jest, mnóstwo zadanek z Witowskiego przerobione, więc może jako tako będzie :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
A podasz przepisik na chleb, jeśli tak chwalisz?
OdpowiedzUsuńjasne, jutro zamieszczę w poście ;)
Usuńo to samo chcialam poprosić :D
Usuńchałwa i wanilia! już to kupuję! a jak dorzucić jeszcze domowy chleb.. nic więcej do szczęścia nie potrzeba:)
OdpowiedzUsuńpowodzenia!
O, ciekawie :) No i religia przy ty odpada totalnie ;)
OdpowiedzUsuńPysznie ten chleb zajadasz!
Chałwowy? O mamuniu... <3
OdpowiedzUsuńMam takie samo naczynko żaroodporne :D Pudding musiał być obłędny :D
OdpowiedzUsuńKoniecznie muszę zrobić pudding chlebowy! Tak dawno go nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńPuddingu chlebowego z domowego chleba jeszcze nie robilam, musialonsmakowac wyjatkowo ;)
OdpowiedzUsuńMusiał być pyszny! ;)
OdpowiedzUsuńRzeczywiście niespodzianka! :D
OdpowiedzUsuńA pudding boski <3
chałwa, wanilia i tu mnie masz! :)
OdpowiedzUsuńchciałabym mieć rano czas na takie smakołyki!
OdpowiedzUsuńNiezawodne połączenie gruszki i sezamu świadczy o smakowitym śniadanku :)
OdpowiedzUsuńMusiał smakować cudownie !! Z tahini, gruszką i sezamem to musiało wyjść coś nieziemskiego :):)
OdpowiedzUsuńO, moja podkładka z Ikei :D
OdpowiedzUsuń