niedziela, 2 listopada 2014
391. Jabłko i dynia pod orzechowo daktylową kruszonką
Jabłko i dynia pod orzechowo - daktylową kruszonką . Banan, khaki , kiwi + deser sojowy o smaku gorzkiej czekolady
Przepis:
- jabłko
- kawałek dyni
- 2 łyżki mąki jaglanej
- łyżka masła orzechowego
- łyżeczka cynamonu
- kilka daktyli
Z masła orzechowego, cynamonu , mąki jaglanej i drobno posiekanych daktyli zagnieść ciasto na kruszonkę. Włożyć ją na noc do lodówki. Rano jabłko i dynię pokroić w kostkę . Przełożyć do naczynka do zapiekania . Na wierzch pokruszyć kruszonkę . Całość zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Smacznego ;)
Dawno nie jadłam tak pysznego śniadania :D
I pozostał jeszcze tylko miesiąc ...
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Też dziś jabłko z dynią piekłam :D
OdpowiedzUsuńmiesiąc? te trzy kropeczki na końcu są wymowne, więc cokolwiek by to nie było, myślę ciepło!
OdpowiedzUsuńpoproszę do łóżka! :>
typowo jesiennie :)
OdpowiedzUsuńPo wczorajszych miseczkowych śniadaniach wszyscy dziś pieką! :D
OdpowiedzUsuńpowiedziałabym, że śniadanie dzisiaj "na wypasie"! :)
OdpowiedzUsuńto takie jakby bezglutenowe crumble :)
OdpowiedzUsuńkruszonka, jak ja ją kocham <3
OdpowiedzUsuńale cudowny pomysł na kruszonkę ! :)
OdpowiedzUsuńKurcze, wspanały pomysł, naszła mnie ochoota na ponowne sniadanie, wlasnie w takim wymiarze :D
OdpowiedzUsuńZamieniamy się śniadaniami! *.*
OdpowiedzUsuńorzechowa kruszonka to moja ulubiona :)
OdpowiedzUsuńteż odliczam dni, jeden po drugim...
kruszonkaa ♥
OdpowiedzUsuńMmmm, pyszne być musiało. Kruszonka mnie urzekła! :)
OdpowiedzUsuńJaka gruba kruszonka! :D
OdpowiedzUsuńJeju tyle dobroci cały talerz <3 ! Tak lubię <3 !
OdpowiedzUsuńTa kruszonka! <3
OdpowiedzUsuńKruszonka mnie przekonała :D resztę biorę w ciemno :D
OdpowiedzUsuń