niedziela, 2 listopada 2014

391. Jabłko i dynia pod orzechowo daktylową kruszonką







Jabłko i dynia pod orzechowo - daktylową kruszonką .   Banan, khaki , kiwi  + deser sojowy o smaku gorzkiej czekolady


Przepis:
- jabłko
- kawałek dyni
-  2 łyżki mąki jaglanej
- łyżka masła orzechowego
- łyżeczka cynamonu
- kilka daktyli

Z masła orzechowego, cynamonu , mąki jaglanej i drobno posiekanych daktyli zagnieść ciasto na kruszonkę. Włożyć ją na noc do lodówki. Rano jabłko i dynię pokroić w kostkę . Przełożyć do naczynka do zapiekania . Na wierzch pokruszyć kruszonkę . Całość zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Smacznego ;)

Dawno nie jadłam tak pysznego śniadania :D




I pozostał  jeszcze   tylko miesiąc ...


17 komentarzy:

  1. Też dziś jabłko z dynią piekłam :D

    OdpowiedzUsuń
  2. miesiąc? te trzy kropeczki na końcu są wymowne, więc cokolwiek by to nie było, myślę ciepło!
    poproszę do łóżka! :>

    OdpowiedzUsuń
  3. Po wczorajszych miseczkowych śniadaniach wszyscy dziś pieką! :D

    OdpowiedzUsuń
  4. powiedziałabym, że śniadanie dzisiaj "na wypasie"! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. to takie jakby bezglutenowe crumble :)

    OdpowiedzUsuń
  6. kruszonka, jak ja ją kocham <3

    OdpowiedzUsuń
  7. ale cudowny pomysł na kruszonkę ! :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Kurcze, wspanały pomysł, naszła mnie ochoota na ponowne sniadanie, wlasnie w takim wymiarze :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Zamieniamy się śniadaniami! *.*

    OdpowiedzUsuń
  10. orzechowa kruszonka to moja ulubiona :)
    też odliczam dni, jeden po drugim...

    OdpowiedzUsuń
  11. Mmmm, pyszne być musiało. Kruszonka mnie urzekła! :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Jeju tyle dobroci cały talerz <3 ! Tak lubię <3 !

    OdpowiedzUsuń
  13. Kruszonka mnie przekonała :D resztę biorę w ciemno :D

    OdpowiedzUsuń

Dzięki że tu zaglądasz i było by mi miło,jeśli zostawisz po sobie jakiś komentarz
Anonimie podaj swój nick lub imię, bo ja też się ujawniłam i ty zrób podobnie :)