środa, 17 września 2014

344. Pieczone płatki ryżowe niczym bounty + egzotyczny koktajl








Pieczone płatki ryżowe a'la bounty z malinami i figą , koktajl ( domowy kokosowy jogurt sojowy , papaja, brzoskwinia, banan), śliwki


Przepis:
- 6 łyżek płatków ryżowych
-     napój ryżowo kokosowy  do zalania płatków
- łyżka mąki kokosowej
- łyżka wiórek kokosowych
- łyżeczka kakao

+ dowolne owoce

Płatki zalać napojem do ich poziomu i pozostawić do napęcznienia. Następnie wymieszać je z mąką i wiórkami i podzielić na pół . Jedną część umieścić w naczynku do zapiekania wyłożonym papierem do pieczenia , zaś drugą do drugiej dodać kakao i również umieścić naczynku. Na wierzch dodać ulubione owoce ;)
Całość zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez ok 30 minut.
Smacznego !


Fajnie jest tak wstać nie martwić się że się nie zdąży zjeść śniadania czy nawet nie zdąży się go przygotować (bo do szkoły mam dopiero na 9:50 ;))
I wtedy oczywiście lubię włączyć piekarnik i zrobić takie oto śniadanie .

Przepraszam niektórych z was , że do was wczoraj nie zajrzałam ,ale cały mój czas wieczorem zajęły język polski, biologia i matematyka . No cóż taki urok maturalnej klasy ....





17 komentarzy:

  1. Brzmi cu-dow-nie!
    Można się kiedyś wprosić na śniadanie? :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie masz za co przepraszać. Jesteś tu na tyle ile możesz :)

    OdpowiedzUsuń
  3. czy to śniadanie było w ramach Twoich przeprosin? jeśli tak, to wybaczone! :D a tak naprawdę to przecież blog ma być przyjemnością, a nie przykrym obowiązkiem prawda? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. no właśnie! Stawiaj siebie na pierwszym miejscu! Chociaż z takim śniadaniem to nieźle się rozpieszczasz :D!

      Usuń
  4. Cudne śniadanie, jak ja uwielbiam taką moc owoców :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Zaciekawiłaś mnie tym śniadaniem! Wygląda i brzmi pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. To coś dla mnie! Uwielbiam batonika bounty :)

    OdpowiedzUsuń
  7. "bounty" jako słowo klucz <3
    nie przepraszaj Kochana, nie masz za co! :)

    OdpowiedzUsuń
  8. ja już nie pamiętam nawet, jak to jest mieć na 9:50, mój organizm przestawił się na wczesne wstawanie, więc jak piekarnik, to tylko w pośpiechu... i jak tu żyć?

    OdpowiedzUsuń
  9. Ooo, ryżowe muszę zapiec! Na pewno smakują świetnie :)

    OdpowiedzUsuń
  10. po prostu codziennie serwujesz lepsze śniadania! :)

    OdpowiedzUsuń
  11. kurde, to śniadanie jest przepyszne! bountyy :3

    OdpowiedzUsuń
  12. jeszcze nie zapiekałam płatków, świetny pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Jejku jak idelanie zaczeta sroda <3 !

    OdpowiedzUsuń

Dzięki że tu zaglądasz i było by mi miło,jeśli zostawisz po sobie jakiś komentarz
Anonimie podaj swój nick lub imię, bo ja też się ujawniłam i ty zrób podobnie :)