Kasza gryczana niepalona na napoju migdałowym z dynią , śliwkami , bananem i jeżynami. Podana z z figami i domową masą makową
Przepis:
- 6 łyżek kaszy gryczanej niepalonej
- szkl napoju migdałowego
Kaszę gryczaną ugotować na gęsto na napoju migdałowym.
Dodać ulubione owoce i wymieszać. Można również wszystko potraktować blenderem i stworzyć bardzo gęsty krem .
Kaszę gryczaną w takiej postaci to ja jadłam ostatni raz na słodko dokładnie w kwietniu, aż sama się dziwię, że tyle wytrzymałam . Teraz często będę się zajadać gryką o poranku ;D
Dzisiejszy pierwszy dzień w szkole po wakacjach myślę że będzie w pełni udany - 5 lekcji trochę jeszcze na luzie , myślę że dam radę . Zobaczymy jak będzie później ...
A teraz recenzja
Napój migdałowy ustawia się na szycie tych najlepszych zaraz obok kokosowo- ryżowego i z orzechów laskowych
, w sumie nie na tym samym miejscu , nie umiałam bym inaczej ;d
Jest delikatny w smaku , mocno wyczuwamy smak tych pysznych bakalii
A domowy może się przy nim schować, bo da się stworzyć w domu , na prawdę ;)
I informacje od producenta
GDA (200ml)
Informacje żywieniowe ()
Wartość energetyczna | 102 kJ / 24 kcal |
Białko | 0.5 g |
Węglowodany 3.0 | |
tłuszcz 1.1 | nasycony 0.1 g jednonienasycone 0.8 g wielonienasycone 0.2 g |
Cholesterol | 0 |
Błonnik pokarmowy | 0.2 g |
Sód | 0.05 g |
Wapń | 120 mg (15%*) |
Witaminy | - D2 0.75 μg (15%*) - E 1.80 mg (15%*) - Riboflavina 0.21 mg (15%*) - B12 0.38 μg (15%*) |
Składniki
woda, cukier, migdaly (2%), fosforan triwapniowy (* = substancje wzbogacające), sól morska, stabilizatory (mączka chleba ´swietoja ´nskiego, guma gellan), emulgator (lecytyna slonecznikowa), witaminy*(*=substancje wzbogacające) (ryboflawina (B2), B12, E, D2)
ciekawe połączenie, jak smakują figi, bo mam zamiar kupić? ;D
OdpowiedzUsuńsuper, że wzięłaś udział w mojej akcji ;)
są bardzo słodkie i według mnie nawet lepsze od tych suszonych , po prostu trzeba się przekonać , wypróbować i wybrać swojego faworyta ;)
Usuńjutro w polo markecie będą w promocji, więc kupie ;)
UsuńTeż strasznie dawno nie jadłam gryki w tej postaci. Chyba czas to zmienić :)
OdpowiedzUsuńTu nie ma co myśleć, że dasz radę, na pewno dasz :)
OdpowiedzUsuńchętnie bym takie zjadła:)
OdpowiedzUsuńGryczaaaanka, u mnie też dawno nie była! Dzięki za przypomnienie! O i figi! Muszę spórbować koniecznie!
OdpowiedzUsuńDasz radę, wierzę w Ciebie :D
Po tych zdjęciach chętnie wgryzłabym się w drożdżowego ślimaczka z makiem :)
OdpowiedzUsuńPo takim śniadaniu udany dzień jest gwarantowany! :) Pyszna, gorąca miseczka z rana - ideał :)
OdpowiedzUsuńFajna zawartość miseczki :D Nie mogę tylko przekonać się do świeżej figi ;p Jadłam raz i jakoś się nie polubiłyśmy :D Może zadojrzała była :D
OdpowiedzUsuńjestem pewna, że dałaś radę :)
OdpowiedzUsuńa ja ciągle nie mogę się do tej gryczanki przekonać...
5 lekcji? ale Ci zazdroszcze :D
OdpowiedzUsuńOj, ja też!
UsuńA ja raz jadłam gryczankę na słodko i średnio mi smakowała. Wolę ja wytrawnie!
Cudowne połączenie smaków! :)
OdpowiedzUsuńTa masa makowa tak mnie kusi!
mmm taki troszkę smak dyni, troszkę makowca! super ;)
OdpowiedzUsuńMuszę w końcu spróbować figi :)
OdpowiedzUsuń48 kcal na 200ml???
OdpowiedzUsuńtak ;)
UsuńOddaj trochę tej masy makowej! :D
OdpowiedzUsuńGryczana wróciła w wielkim stylu :)
widzę, że nie tylko ja dzisiaj miałam przygodę śniadaniową z figą ;)
OdpowiedzUsuńZazdroszczę tej figi strasznie ;p
OdpowiedzUsuńDasz radę na pewno! :*
Uwielbiam i ta miseczka < 31
OdpowiedzUsuńfigi atakują! :D
OdpowiedzUsuńja dzisiaj raczyłam się surową gryczanką :D
miejmy nadzieję, że później też będzie dobrze....a nawet lepiej! :)
Ojej, ale niezłe połączenie smaków! dynia, śliwki, banan, jeżyny, figi.. pyszności :)
OdpowiedzUsuńna mleku migdałowym na pewno była pysznie kremowa... :) u mnie królują te domowe, ale to zawsze niebo w gębie!
OdpowiedzUsuń