sobota, 9 sierpnia 2014
305. Pierwsze francuskie śniadanie
Dyniowe tosty francuskie z jeżynowym tofu i orzechowo - cynamonowym kremem z awokado ,
Przepis;
- 3 kromki chleba ( u mnie gryczany , bezglutenowy)
- jajko
- 2 łyzki pueere z dyni
- 2 łyżki mleka sojowego
+ olej kokosowy do smażenia
Jajko rozbełtać wraz z dynią i mlekiem.
Olej rozgrzać na patelni , w między czasie chleb namoczyć z dwóch stron w uprzednio przygotowanej masie jajecznej.
Następnie upiec chleb na rozgrzanej patelni z dwóch stron. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Po prostu nie wierzę że dopiero dziś zrobiłam te genialne tosty, Dyniowe oczywiście bardzo a to bardzo mi zasmakowały, a pomysłów na tosty mam co nie miara , więc będę eksperymentować.
Próbowaliście kiedyś połączyć awokado z masłem orzechowym z cynamonem ? Nie ? To żałujcie , bo te połączenie smaków jest o niebo lepsze od tej słynnej nutelli z awokado, na serio i nawet wrogom awokado zasmakuje i za pewne przekonają się do tego owocu ;)
A dziś kierunek Bytom , po raz pierwszy wyruszam do mojego ulubionego sklepu bio na rowerku ;D
Po południu zaś odpalam piekarnik i coś dobrego upiekę ,ale o tym już w jutrzejszym poście ;)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Nie wierzę, że dopiero teraz próbujesz tych tostów. Toż do niemal zbrodnia! :D
OdpowiedzUsuńszerokiej drogi! nich moc (tostowa ;P) będzie z Tobą ;)
OdpowiedzUsuńTofu wygląda świetnie! :)
OdpowiedzUsuńpochwal się jutro, co kupiłaś w tym bio sklepie ;p
OdpowiedzUsuńna dyniowe bym nie wpadła :)
OdpowiedzUsuńzatem udanego dnia :)
Jeżynowe tofu - o mamo, mniam! :)
OdpowiedzUsuńmniam! wyglądają bajecznie!
OdpowiedzUsuńOnie! Ja tu dzisiaj po wegańsku, a tu tosty francuskie(mój przysmak dzieciństwa).
OdpowiedzUsuńDyniowe francuskie to były chyba najlepsze jakie jadłam. Będę musiałą powtórzyć :)
OdpowiedzUsuńAwokado, masło orzechowe, cynamon, a do tego jeszcze miód! To jest na prawdę przepyszne :)
Czyżby jutro był chleb na zakwasie ;D
tak ale nie tylko ;D
Usuńa mi dynia w ogródku cały czas rośnie! chyba skuszę się na takie tosty. Twoje mnie powaliły :) jeszcze z takimi dodatkami - pycha!
OdpowiedzUsuńA ja wciąż nie jadłam tostów francuskich! :(
OdpowiedzUsuńNa rowerze do Bytomia - dla Ciebie to pestka :D
dopiero dzisiaj dostałam informacje od dziadka ,że w ogródku są dynie haha :D
OdpowiedzUsuńale to dobrze, będę mogła coś z niej zrobić :)
tosty francuskie są pyszne, a z dynią muszą być jeszcze lepsze :)
O nie najlepiej pysznosci takie ze mniam po prostu <3 !Czekam na jutro :*
OdpowiedzUsuńJa się ostatnio uzależniłam od tostów francuskich na wytrawnie z serem żółty i fasolką <3
OdpowiedzUsuńAwokado, pb i cynamon to trio idealne mniaaam <3
OdpowiedzUsuńPysznie podałaś te tosty :3