Ta mąką od razu przypadła mi do gustu, bo ma lekko orzechowy smak.
Również jest bardzo chłonna , dlatego będzie również idealna do pancakes.
Dzisiejsze naleśniki nadziałam na 4 sposoby
1. Parówka sojowa classic od Polsoji + cukinia
2. Parówka sojowa classic + szpinak
3. Tuńczyk w sosie własnym + pomidor
4. Twarożek + truskawki + dżem malinowy
Naleśniki cieciorkowe
Przepis
- 50 g mąki z cieciorki
- 150 ml mleka sojowego ( można więcej jeśli mąka szybko wchłonie)
- jajko
+ olej kokosowy do smażenia
Patelnią dobrze rozgrzać uprzednio wysmarować odrobiną oleju kokosowego, Smażyć naleśniki z 2 stron ( mi wyszły 4 )
Co mówi producent :
Parówki sojowe CLASSIC
Tradycyjne parówki sojowe, uwielbiane przez dzieci i dorosłych. Składają się w 100% z surowców roślinnych, dlatego stanowią bezpieczną i smaczną alternatywę dla wielkoprzemysłowych mięsnych parówek. Zawierają wyłącznie białka roślinne. Parówki można spożywać zarówno na zimno, jak i na gorąco – zawsze po zdjęciu osłonki! Można je podgrzewać w wodzie, smażyć na patelni, piec na grillu lub w piekarniku. Nie zawierają konserwantów i cholesterolu. Do przygotowania produktu użyto soi niemodyfikowanej genetycznie.
Moja opinia :
Te paróweczki są przepyszne. Sprawdzą się i na śniadanko z ketchupem i na obiadek wraz z warzywami,
Możemy je również wykorzystać do upieczenia na grillu podczas sezonu grillowego.
Ale smakowicie nadziane <3
OdpowiedzUsuńPyszności *.*
ale wspaniałości na talerzu!
OdpowiedzUsuńMożna się najeść!
OdpowiedzUsuńZawsze zachwycam się Twoimi naleśnikami... :)
OdpowiedzUsuńBardzo dobra propozycja na obiad i takie nadzienia mniam ♥
OdpowiedzUsuńkiedyś robiłam podobne naleśniki, ale chyba miałam zbyt grubo zmieloną mąkę, bo nie wyszły gładkie i się zraziłam do nich choć Twoje wyglądają bardzo smacznie
OdpowiedzUsuńPyszne nadzienie - uwielbiam te parówki!
OdpowiedzUsuń