Dzisiejszy obiad jest bardziej w klimacie jesiennym niż wiosennym.
Po pogoda za oknem zachęca właśnie do opróżnienie zapasów z czeluści zamrażalki :-)
Omlet w środku zawiera kolejną pyszną wędlinę od Polsoji - z suszoną żurawiną
A po upieczeniu dodałam grillowany bakłażan i plasterki pomidora :)
Dyniowy owsiany omlet z wędliną sojową , podany z grillowanym bakłażanem i plasterkami pomidora
Przepis:
- 2 białka
- 3 łyżki mąki owsianej ( u mnie bezglutenowa )
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 1\ 2 szkl pueere z dyni
- 3 plasterki wędliny sojowej o dowolnym smaku
- chlust mleka sojowego
W miseczce wymieszać mąkę z dynią , proszkiem do pieczenia i mlekiem. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do pozostałych składników. Następnie dodać szynkę sojową i wszystko wymieszać.
Piec na dobrze rozgrzanej patelni teflonowej po 5 min z każdej strony. Podawać z ulubionymi dodatkami . Smacznego
Taki omlet *.* I z takimi dodatkami nic tylko zazdroscic <3 !
OdpowiedzUsuńszynka z suszoną żurawiną-podoba mi się :)
OdpowiedzUsuńA omlecisko duże i pyszne! :D
koniecznie sojowa :)
Usuńpycha:)
OdpowiedzUsuńMmm.. uwielbiam omlety! <3
OdpowiedzUsuńZawsze masz takie świetne, obiadowe omlety :D
OdpowiedzUsuń