Dziś kochani mój blog obchodzi małe święto - 100 ŚNIADANKO
Tak już trochę z wami jestem i bardzo dziękuje Wam, że tu wpadacie, komentujecie moje posty. To sprawia mi przyjemność i chęć do jeszcze większego zaangażowania się w kreowaniu bloga i tworzeniu pysznych śniadań.
Dziękuje też za wasze odwiedziny, które wczoraj przekroczyły 17000
I za waszą obserwację - 24
I obiecuję że jeszcze długo będą was inspirować moimi śniadankami
No i z okazji z tego święta przygotowałam pyszne śniadanko, które widniało z 2 tygodnie na mojej liście do zrobienia - zapiekanka z serka wiejskiego i kaszy jaglanej
Ona jest po prostu boska. Do środka dodałam proste składniki - tylko cynamon a na wierzch słodziutkie truskawy, które świetnie puściły soczek
Ale były extra dodatki w postaci pieczonego grejpfruta ( polecam jest mega słodki po upieczeniu ), gruszka i kasztanów jadalnych
Al i podczas tego śniadanka wypróbowałam nową foremką serduszko , którą zakupiłam wczoraj :D
Pieczona kasza jaglana z serkiem wiejskim cynamonem i truskawkami *. Podana z pieczonym grejpfrutem **, pieczoną gruszką i kasztanami jadalnymi
* inspiracja
** inspiracja
Przepis:
- 4 łyżki kaszy jaglanej
- szkl wody
- cynamon
- serek wiejski
- białko jajka
- truskawki
Kaszę jaglaną ugotować w wodzie wieczorem. Rano dodać cynamon, białko i serek wiejski. Włożyć do naczynka do zapiekania . Na wierzch ułożyć truskawki .Piec w piekarniku przez 30 min w 180 stopniach
Ale na tym daniu nie skończę świętowania bo do szkoły zrobiłam sobie jaglane brownie z awokado. Mega zdrowe, mega pyszne, mega czekoladowe
inspiracja
Przepis:
- 3 łyżki płatków jaglanych
- 3 łyżki mąki jaglanej
- 1/ 3 szkl mleka
- 1/ 2 awokado
- łyżeczka kakao
- łyżeczka proszku do pieczenia
- gorzka czekolada
- jajko
Płatki zalać wieczorem mlekiem. Rano dodać wszystkie składnik, prócz awokado i gorzkiej czekolady, które dodajemy na samym końcu. Wszystko włożyć do naczynka do zapiekania i piec przez 30 min w 180 stopniach
Pewnie jesteście ciekawi , jak poszła mi matematyka.
No i chyba dobrze, bo wszystkie zadania zrobiłam w 5 min i jeszcze zostało mi się drugie tyle ma sprawdzenie wyników. Myślę że będzie dobrze -- czas pokarze
Dziś piątek, Jak przeżyję 3 h j. polskiego to będzie dobrze ( mam 1 zastępstwo i godz wychowawczą na której zawsze jest j. polski, bo tak jest kiedy ma się za wychowawczynię nauczycielkę j. polskiego.)
A później odpoczywanie, zdobywanie sił na kolejny tydzień nauki. Na pewno jakieś biegania no i WYCZEKIWANE ZAKUPY I W SOBOTĘ I W NIEDZIELĘ , Teraz to się obkupię za wszystkie czasy :D
Miłego piątku :*
piątek, 7 lutego 2014
100. Zapiekany wieśniak z extra dodatkami na piękne święto
Etykiety:
awokado,
białko jajka,
cynamon,
gluten free,
gorzka czekolada,
grejpfrut,
gruszka,
kakao,
kasz jaglana,
kasztany jadalne,
mąka jaglana,
płatki jaglane,
przepis,
serek wiejski,
truskawki,
Wypieki
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
no i wspaniałe śniadanko na ta okrągłą rocznicę! ;) gratuluję!
OdpowiedzUsuńurocza ta foremka! i ten zapiekany serek wiejski...pysznie! :)
OdpowiedzUsuńj.polski jest fajny, z pewnością dasz radę wytrwać.
OdpowiedzUsuńa to jaglane brownie chętnie bym Ci podkradła. ; )
a granola kupna ; )
UsuńZabieram przepis z tym serkiem wiejskim - będę musiała go zrobić jak najszybciej :D Gratulacje z okazji rocznicy :D Oby jak najwięcej takich :D Zostań z nami jak najdłużej :D Udanych weekendowych łowów :)
OdpowiedzUsuńGratkii <3 Uwielbiam twoje sniadanka i oby takich wiecej ( ba jestem tego pewna ) Sa pyszne konkretne i po prostu idelane dzis nic sie nie zmienilo jeszcze raz gratulacje teraz czekamy na 1000 <3 !
OdpowiedzUsuńGratuluję setki kochana ! :* Zachwycaj nas dalej ;)
OdpowiedzUsuńbardzo, bardzooo się cieszę, ze smakowało! smacznie podane i apetycznie wyszło :) gratuluję już setnego wpisu i życzę dalej psyznych porannych wrażeń i nie tylko ;)
OdpowiedzUsuńna kolejną setkę czekam :)
OdpowiedzUsuńpodobną dziś przekąskę w szkole miałam! -czekoladowe fasolowe batony :)
Gratuluję! Ale pyszności! ♥♥
OdpowiedzUsuńGratuluję! Fajne przepisy, a uwierzysz, że nigdy nie jadłam serka wiejskiego? : )
OdpowiedzUsuń