Dziś post nie w tematyce śniadaniowej, a to dlatego, że od rana robię burgery na kolejną Wegańską Kuchnię Społeczną na którą wybieram się dziś po południu do Katowic i śniadanie nie było jakieś zbytnio wymyślne ( koktajl truskawkowy) :D
Szpinakowa kasza jaglana z pomidorami, tofu wędzonym i burczkami
Sałatka : mak, migdały, pestki dyni, rzodkiewki , ogórki kiszone, szpinak, pomidor , bio tofu w sosie tamarii
Jarmużowy placek gryczany z awokado, pomidorami, awokado i bio tofu w sosie tamari
Buraczkowa kasza gryczana z bio tofu z ziołami
Pieczone marynowane tofu z frytkami z batatów i marchewki oraz kaszą jaglaną
Tofucznica z tofu z suszonymi pomidoramii szparagami
Makaron kukurydziany z pesto z pietruszki i naturalnego tofu
Przepis na pesto:
- pęczek natki pietruszki
- 1/2 opakowania bio tofu naturalnego
- 2 łyżki słonecznika
- łyżka oliwy z oliwek
No a wykonanie jest bardzo proste - wszystko przełożyć do kielicha blendera i zblendować na gładką masę :)
Jarmużowe gryczane burgery z tahini, pieczonym batatem i szparagami
Przepis:
- 1/2 szkl kaszy gryczanej + szkl wody
- duża garść szpianku
Kaszę gryczaną ugotować na sypko a następnie zblendować z jarmużem.
Pozostawić do lekkiego ostygnięcia a następnie formować burgery i piec je w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 30 minut. Smacznego
Jaglane burgery z natką pietruszki podane z pieczonym batatem, koncentratem pomidorowym i szparagami
Miłej soboty wam życzę :*
Smaczne :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł z dodaniem maku do sałatki! :D
OdpowiedzUsuńO prosze, będąc wege można jeść zdrowo :)
OdpowiedzUsuńUdanego popołudnia! :D Robisz niesamowicie zgrabne burgery :P
OdpowiedzUsuńBurakowa kasza najbardziej wpadła mi w oko :)
OdpowiedzUsuńMiłego dnia :*
burgery to coś zdecydowanie dla mnie :)
OdpowiedzUsuńWięcej takich postów!!! :D
OdpowiedzUsuńgrapefruitjuicesour.blogspot.com
Same pyszności ;)
OdpowiedzUsuńBrakuje tylko zupy wegańskiej. Ostatnio przygotowywałam wegańską zupę krem z kalafiora. Wyszła przepyszna ;)
OdpowiedzUsuń