niedziela, 29 marca 2015
524. Batatowa muffina
Batatowo - karmelowa ** muffina owsiana podana z masłem orzechowym, bananem i mandarynkami
Przepis:
- 1 średni batat upieczony w piekarniku i zblendowany na pueere
- 5 łyżek płatków owsianych zmielonych na mąkę lub mąki owsianej
- łyżeczka maca
- mleko sojowe do odpowiedniej konsystencji
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, aż powstanie gęsta jednolita masa. Całość przełożyć do kokilki wyłożonej uprzednio papaierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 25 minut. Smacznego !:)
Widziałam już wiele dań z batatami w roli głównej,ale muffiny jeszcze nie. Dlatego dzisiaj skorzystałam z wolnego, niedzielnego poranka i włączyłam piekarnik i się nie zawiodłam
A do dzisiejszego śniadania dodałam chyba jednego z najlepszych maseł orzechowych jakich do tej pory jadłam ( Mark &Spencer i Lidl się musi schować :D) <3
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Hmm, biorąc pod uwagę blogowy szał na masło z Lidla to niezłą konkurencję mu zrobiłaś :)
OdpowiedzUsuńA ja jadłam to masło i wcale mi tak nie smakowało :P Ale masło orzechowe z batatem to zawsze dobry wybór :D
OdpowiedzUsuńPS. też pomyślałam o upieczeniu chlebka batatowego :)
no każdy ma swoje upodobania smakowe :D
UsuńA co to za masło jeśli można wiedzieć? :)
OdpowiedzUsuńMoże w muffinie batat mi posmakował? Poproszę taką!
Też pierwszy raz się spotykam z batatem w formie muffiny i muszę przyznać, że bardzo mnie przekonuje. :)
OdpowiedzUsuńCóż to za masło?
Takiego masła nie widziałam...
OdpowiedzUsuńŚwietnie wyszła Ci ta muffina! ;)
bardzo lubię masła tej firmy, naturalne, zdrowe i pyszne po prostu :)
OdpowiedzUsuńbatat i karmel i człowiek już unosi się nad ziemią, w przenośni i dosłownie.. :D batat u mnie również czeka z pomysłem, ale to pobawię się we wtorek, kiedy będzie możliwość na poleniuchowanie rano:)
OdpowiedzUsuńskoro tych dwóch wysoko postawionych konkurentów znokautowało całkowicie, to dołączam się do pytania o to, co to za masełko? :)
ta muffina wydaje się być naprawdę dobra!
OdpowiedzUsuńWow, poproszę o przepis na tą muffinę, wygląda przepysznie!:D
OdpowiedzUsuńa skąd to maselko w takim razie? :D
OdpowiedzUsuńSklep VegAnka - ma tez swój fanpage na fb :)
UsuńWidziałam w VegAnce i się zastanawiałam nad zakupem. Skoro polecasz, to pewnie niedługo spróbuję ;)
UsuńSmacznie ;))
OdpowiedzUsuńz muffiną też jeszcze się nie spotkałam i to jeszcze karmelowa *.*
OdpowiedzUsuńDołączam się do wszelkich pytań odnośnie masła - gdzie takie dorwałaś?! :)
OdpowiedzUsuńsklep VegAnka, ma też swój fanpage na fb i chyba nawet sprzedaż internetową :)
UsuńUwielbiam bataty!
OdpowiedzUsuńBAtatowa? CZemu nie zrobiłaś i dla mnie^^ PRoszę o przepis!
OdpowiedzUsuńjutro rano zaaktualizuję przepis :)
UsuńFajnie wygląda, ale dla mnie nic nie przepije masła z Meridian.
OdpowiedzUsuń