poniedziałek, 9 lutego 2015
479. Skarmelizowałam ją !
Karmelizowana owsianka z cynamonem, daktylami i bananem. Podana z malinami, masłem słonecznikowaym i Cynamonowym rajem
inspiracja
Przepis:
- łyżeczka oleju kokosowego
- łyżka syropu klonowego
- kilka posiekanym drobno daktyli
- drobno pokrojony banan
- 5 łyżek płatków owsianych
- szczypta cynamonu
- szkl mleka sojowego
Olej wraz z syropem rozgrzać w garnku. Następnie dodać banana i karmelizować go tak ok. 2 minuty. Następnie dodać płatki owsiane i daktyle i karmelizować kolejne 2 minuty. Całość zalać mlekiem sojowym i gotować do gęstej konsystencji. Na końcu dodać cynamon. Smacznego !
Taką oto boską owsianką rozpoczęłam ostatni tydzień ferii.Chcę z niego wyciągnąć, jak najwięcej się da, bo czas mknie, jak szalony i maj co raz bliżej...
ASK
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Przepysznie to wygląda! I to masło... <3
OdpowiedzUsuńMiłego dnia!
Genialny sposób na owsiankę! Musze kiedyś spróbować :)
OdpowiedzUsuńWyciągaj z tego tygodnie jak najwięcej! :)
OdpowiedzUsuńA to śniadanie to chyba Twoje- moje ulubione :)
cieszę się, że smakowało :)
OdpowiedzUsuńmiłego dnia i udanego tygodnia!
Mmm, wydaje się być naprawdę smaczna ;)
OdpowiedzUsuńhttp://poranny-talerz.blogspot.com/
Świetny pomysł! :D
OdpowiedzUsuńkarmelizuj ile i co wlezie! :D
OdpowiedzUsuńperspektywa maja zabija we mnie błogi spokój związany z feriami....
Taka smażona owsianka to coś zdecydowanie w moim guście :)
OdpowiedzUsuńWykombinowałaś coś świetnego :) Powodzenia w nauce !
OdpowiedzUsuńNigdy jej nie robiłam, cóż za strata!
OdpowiedzUsuńwspaniała owsianka!:)
OdpowiedzUsuńSkarmelizowana? Ależ musiała być pyszna i słodka! :)
OdpowiedzUsuńalee cuudo! muszą taką zrobić jak najszybciej! :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie! ;)
OdpowiedzUsuńale sobie dzisiaj dogodziłaś! też chcę! :)
OdpowiedzUsuńhttp://foodmania-przepisy.blogspot.com/2015/02/konkurs-walentynkowy.html
Idealnie! :D
OdpowiedzUsuńJezu jakie to musiało być boskie *.*
OdpowiedzUsuń