wtorek, 3 lutego 2015
473. Eksperymentów z fasolą ciąg dalszy
Waniliowo-sezamowe pancakes z fasoli. Podane z karobowym sosem, tahini, ziarnem kakaowca. gruszką i kiwi
Przepis:
- puszka fasoli białej, odsączona i zblendowana na gładką masę
- 2 łyżka sezamu ( u mnie niełuskany)
- 1/2 łyżeczki wanilii mielonej
Wszystkie składniki ze sobą wymieszać i piec placki na dobrze rozgrzanej patelni teflonowej. Smacznego !
Gdyby ktoś mi kiedyś namawiał, żebym zjadła fasolę ( tak kiedyś wręcz jej nie cierpiałam), to bym od razu odmówiła. A teraz uwielbiam to warzywo strączkowe, i na wytrawnie do obiadu, i od niedawna na słodko . Choć i tak nic nie przebije mojej ulubionej ciecierzycy <3
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Moja rodzina nadal nie moze sie przekonac do fasoli na slodko. Ale bede sie starac :D
OdpowiedzUsuńMoja rodzina nadal nie moze sie przekonac do fasoli na slodko. Ale bede sie starac :D
OdpowiedzUsuńMoja rodzina nadal nie moze sie przekonac do fasoli na slodko. Ale bede sie starac :D
OdpowiedzUsuńO, kolejne placki z fasoli dzisiaj jakie widzę :D Teraz ja już wiem co następnym razem zrobię jak kupię fasolę :)
OdpowiedzUsuńKolejna pozycja z fasoli do wypróbowania! :)
OdpowiedzUsuńSmacznie :)
OdpowiedzUsuńja muszę się w końcu przekonać do fasoli na słodko, muszę no! :D
OdpowiedzUsuńSmaki zmieniają się z wiekiem, dobrze że na plus :D
OdpowiedzUsuńJa się chyba nie przekonam do fasoli na słodko, nie lubię jej aromatu, ale ciecierzyca jak najbardziej :)
OdpowiedzUsuńświetny blog.
OdpowiedzUsuńcoraz więcej bezglutenowców.
zapraszam do siebie
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=24648109
Fasola idealnie sprawdza się w śniadaniowych daniach! :D
OdpowiedzUsuńbo z fasoli można zrobić cuda! :)
OdpowiedzUsuńja też ostatnio mam taką fazę na strączki że szok!
OdpowiedzUsuńJa uwielbiam czerwoną fasolę, w szczególności w kotletach z dodatkiem kukurydzy, pieczarek i ziół - pychota! :)
OdpowiedzUsuńJa też kocham fasolę! Ale ja ją lubiłam od małego, szkoda tylko, że boli po niej brzuch (wzdęcia:P)
OdpowiedzUsuń