poniedziałek, 19 stycznia 2015
458. Ciecierzyca w roli głównej po raz drugi
Bananowo - makowe gryczane ciastko z ciecierzycy. Podane z masłem z nerkowców, kiwi i granatem. Świeży sok marchew - jabłko - pomarańcza
inspiracja
Przepis:
- 1/2 puszki ciecierzycy
- łyżka łuski gryczanej mielonej
- łyżką otrąb gryczanych
- 2 łyżki maku
- banan
A wykonanie bardzo proste- ciecierzycę zmiksować z bananem. Dodać pozostałe składniki. Dokładnie wymieszać. Umieścić w naczyniu do zapiekania uprzednio wyłożonym papierem do pieczenia i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut. Smacznego !
Opłacało się wstać 30 minut wcześniej by móc takim ciastem rozpocząć nowy, intensywny tydzień ;)
A takim obiadkiem wczoraj umilałam sobie niedzielne popołudnie
Pieczona kasza jaglana z ziarenkami Piekło - Niebo. Pieczone warzywa: marchew, seler, pietruszka, burak
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
To ja muszę się w końcu zabrać za tą ciecierzycę. Skusiłaś mnie :)
OdpowiedzUsuńFantastyczne ciacho, jeszcze pachnie świętami :)
OdpowiedzUsuńZdecydowanie podoba mi się to maselko na samej gorze <3 !
OdpowiedzUsuńUgotowałam cały gar ciecierzycy i właśnie kombinuję, co by wyczarować z nią na jutrzejsze śniadanie do pracy. Chyba upiekę jakieś ciastko ;)
OdpowiedzUsuńJakbym chciała spróbować tego masła z nerkowców :)
OdpowiedzUsuńTakie dodatki do pysznego ciacha i już nic nie jest straszne! ;D
OdpowiedzUsuńmuszę w końcu coś przygotować z ciecierzycy! :)
OdpowiedzUsuńSmacznie! ;)
OdpowiedzUsuńnie wiem dlaczego, ale kocham pieczone warzywa, szczególnie marchewki :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł! Muszę wreszcie zrobić jakiś wypiek z ciecierzycy:)
OdpowiedzUsuńIle pyszności :) Pieczone warzywa <3
OdpowiedzUsuńCiecierzycy nigdy dość! :)
OdpowiedzUsuńno i po raz drugi rewelacja :)
OdpowiedzUsuń