piątek, 26 września 2014
353. Bo i ona króluje jesienią
Kasza jaglana **z gruszkami ( 3 sztuki :D) , węgierkami ( duuuuużo :D) , cynamonem i imbirem. Podana z brukselką , figami , jagodami goj, morwą białą i i tahini
** na napoju ryżowym
Jesienią oprócz pysznych i soczystych gruszek, najlepszych węgierek , pomarańczowego ''słońca'' - dyni , możemy dostać też jedno z moich ulubionych warzyw - a mianowicie brukselkę .
Kiedy tylko zobaczyłam u Naszego bananożercy :d jej słodkie wydanie, na początku tak trochę dziwnie na to spojrzałam , ale ale . Skoro był już kalafior na słodko, była i fasolka szparagowa to i musi być MINI PANIA KAPUSTA i nie żałuję , w duecie z tahini i ziarnem kakaowca smakuje po prostu genialnie :D
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
smacznie :))
OdpowiedzUsuńBrukselki uwielbiam! <3
OdpowiedzUsuńNa słodko do wypróbowania :)
Może właśnie z tahini do brukselki się przekonam. Tylko najpierw musiałabym kupić 3 sztuki brukselki, a z tym będzie problem ;P
OdpowiedzUsuńTylko 3 sztuki? Ja swoją przygodę z nią zacząłem od 30 dag :D
UsuńA ja właśnie brukselki nie lubię :P
OdpowiedzUsuńJa uwielbiam brukselkę z masłem orzechowym :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam brukselkę całym serduchem ale na słodko jeszcze nie próbowalam :D
OdpowiedzUsuńNa słodko to chyba jednak można niemal wszystko wszamać :D
OdpowiedzUsuńDodatków to ty sobie nie pożałowałaś! :D
OdpowiedzUsuńo kurcze! odważna jesteś :D
OdpowiedzUsuńAleż wypasiona ta Twoja jaglanka :)
OdpowiedzUsuńo mamo, z brukselką... jesteś moim bohaterem :D
OdpowiedzUsuńWooow! Na wypasie :D
OdpowiedzUsuńale wypasiona jaglanka! :D Bomba zdrowia i bomba smaku!
OdpowiedzUsuńAle kolorowo! Z brukselką - dla mnie odważnie :)
OdpowiedzUsuńjaka pełna i bogata micha, chętnie bym ją dorwała ;)
OdpowiedzUsuńIle różności *.*
OdpowiedzUsuń