Dziś znów słoiczkowe śniadanie , bo tak jakoś wyszło z pustymi słoiczkami.
Lubię bardzo próbować nowe smaki i dlatego do dzisiejszego śniadania zrobiłam swój pierwszy krem z tofu ale w zupełnie innej wersji, jak te które widziałam na różnych blogach.
Mój jest podwójnie jaglany , bo tofu zmiksowałam z uprzednio ugotowaną kaszą jaglaną i płatkami jaglanymi na mleku sojowym czekoladowym .
Trochę słodyczy też było hahha , ale takiej naturalnej w postaci banana.
Ale to nie koniec bo w słoiczku oprócz wyżej wymienionego kremu znalazł się mus z rabarbaru i truskawek , bo trzeba korzystać z naszych krajowych zdobyczy .
I jeszcze coś na górze też by się przydało ? No jasne więc są i borówki i moje nowe uzależnienie - morwa biała <3
Jaglano - czekoladowy krem z tofu z bananem przełożony musem z rabarbaru i truskawek w słoiczku po maśle orzechowym. Podane z morwą biała i borówkami amerykańskimi
Przepis:
- 2 łyżki płatków jaglanych
- 2 łyżki kaszy jaglanej
- 200 ml mleka sojowego czekoladowego
- banan
- 1/2 opakowania tofu ( ok 90 g)
Płatki jaglane i kaszę jaglaną ugotować na mleku sojowym do gęstości. Następnie zmiksować z tofu i bananem. Podawać z ulubionymi dodatkami . Smacznego :*
Ostatnio w moim życiu jest i wiele dobrych jak i tych złych przygód.
No i związku z tym wprowadzam na moim blogu kolejną zmianę - adres mojego bloga .
Ten jest ok ale pragnę trochę nowości i żeby mój blog dotyczył tego czym teraz się odżywiam .
Dlatego od jutra mój bloga będzie miał adres: glutenfreebreakfast.blogspot.com
A nazwa będzie taka sama tylko że w języku polskim
Podaję to wszystko dziś by jutro mieliście możliwość wejścia na mojego bloga :)
Muszę spróbować jedzenia ze słoiczka :3
OdpowiedzUsuńo, właśnie chciałam kupować morwę, ale była w opakowaniu 1kg i nie wiedziałam czy mi zasmakuje
OdpowiedzUsuńfajna zmiana, nowa nazwa chyba nawet bardziej mi się podoba! :)
na pewno ci zasmakuję i uprzedzam- uzależnia i to mocno :D
UsuńNowa nazwa mi się podoba, bardziej do ciebie pasuje :)
OdpowiedzUsuńOoo znowu słoiczek *.*
OdpowiedzUsuńKusisz tym tofu ;)
ooo.. krem podwójnie jaglany z tofu-ciekawe to :D
OdpowiedzUsuńooo! ja też miałam dziś słoiczkowe sniadanie, tyle że w słoiku po Nutelli <;
OdpowiedzUsuńpiątka za tofu!
OdpowiedzUsuńNazwa zapisana :)
OdpowiedzUsuńChyba nie muszę pisać, że uwielbiam kremy z tofu :P
banan, czekolada, rabarbar - wszystko to, co lubię :)
OdpowiedzUsuńAbsolutna pychota. Jutro też mam zamiar krem z tofu zrobić na śniadanie. :)
OdpowiedzUsuńMuszę spróbować połączenia rabarbaru z truskawkami - zapowiada się pysznie. :)
Mus rabarbarowo-truskawkowy jest bardzooo smaczny :D W tym zestawieniu zgrał się idealnie :)
OdpowiedzUsuńMus rabarbarowy? Daj łyżeczkę na spróbowanie! :)
OdpowiedzUsuńHmm, widzę, że sporo zmian. Jestem za! :)
Ja też mam w szafie pełno słoiczków! Muszę je wykorzystać :)
OdpowiedzUsuńKoniecznie muszę spróbować tofu, przekonałaś mnie tym kremem :)
OdpowiedzUsuńMuszę powiedzieć, że wygląda wspaniale!:) Bardzo jestem ciekawa smaku morwy białej, bo słyszałam o niej wiele dobrego:)
OdpowiedzUsuńkrem i to jeszcze w słoiczku!
OdpowiedzUsuńcudo!
Muszę dorwać gdzieś tofu! Nowy adres jak najbardziej do Ciebie pasuje :)
OdpowiedzUsuń