środa, 14 maja 2014

218. Krem z tofu po mojemu i kilka informacji

Dziś znów słoiczkowe śniadanie , bo tak jakoś wyszło z pustymi słoiczkami.
Lubię bardzo próbować nowe smaki  i dlatego  do dzisiejszego śniadania zrobiłam swój pierwszy krem z tofu ale w zupełnie innej wersji,  jak te które widziałam na różnych blogach.
Mój jest podwójnie jaglany , bo tofu zmiksowałam z uprzednio ugotowaną kaszą jaglaną i płatkami jaglanymi na mleku sojowym czekoladowym .
Trochę słodyczy też było hahha , ale takiej naturalnej w postaci banana.

Ale to nie koniec bo w słoiczku oprócz wyżej wymienionego kremu znalazł się mus z rabarbaru i truskawek , bo trzeba korzystać z naszych krajowych zdobyczy .



I jeszcze coś na górze też by się przydało ? No jasne więc są i borówki  i moje nowe uzależnienie - morwa biała <3








Jaglano - czekoladowy   krem z tofu z bananem przełożony musem z rabarbaru i truskawek w słoiczku po maśle orzechowym. Podane z morwą biała i borówkami amerykańskimi 



Przepis:
- 2 łyżki płatków jaglanych
- 2 łyżki kaszy jaglanej
- 200 ml mleka sojowego czekoladowego
- banan
- 1/2 opakowania tofu ( ok 90 g)


Płatki jaglane i kaszę jaglaną ugotować na mleku sojowym do gęstości. Następnie zmiksować z tofu i bananem. Podawać z ulubionymi dodatkami . Smacznego :*
Akcja bez nabiału Zastąp słoik pysznym daniem - II edycja Rabarbalove Zastąp słoik pysznym daniem - II edycja





Ostatnio w moim życiu jest i wiele dobrych jak i tych złych przygód.

No i związku z tym wprowadzam na moim blogu kolejną zmianę  - adres mojego bloga .
Ten jest ok ale pragnę trochę nowości i żeby mój blog dotyczył tego czym teraz się odżywiam .
Dlatego od jutra mój bloga będzie miał adres: glutenfreebreakfast.blogspot.com
A nazwa będzie taka sama tylko że w języku polskim
Podaję to wszystko dziś by jutro mieliście możliwość wejścia na mojego bloga  :)

18 komentarzy:

  1. Muszę spróbować jedzenia ze słoiczka :3

    OdpowiedzUsuń
  2. o, właśnie chciałam kupować morwę, ale była w opakowaniu 1kg i nie wiedziałam czy mi zasmakuje
    fajna zmiana, nowa nazwa chyba nawet bardziej mi się podoba! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. na pewno ci zasmakuję i uprzedzam- uzależnia i to mocno :D

      Usuń
  3. Nowa nazwa mi się podoba, bardziej do ciebie pasuje :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ooo znowu słoiczek *.*
    Kusisz tym tofu ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. ooo.. krem podwójnie jaglany z tofu-ciekawe to :D

    OdpowiedzUsuń
  6. ooo! ja też miałam dziś słoiczkowe sniadanie, tyle że w słoiku po Nutelli <;

    OdpowiedzUsuń
  7. Nazwa zapisana :)
    Chyba nie muszę pisać, że uwielbiam kremy z tofu :P

    OdpowiedzUsuń
  8. banan, czekolada, rabarbar - wszystko to, co lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Absolutna pychota. Jutro też mam zamiar krem z tofu zrobić na śniadanie. :)
    Muszę spróbować połączenia rabarbaru z truskawkami - zapowiada się pysznie. :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Mus rabarbarowo-truskawkowy jest bardzooo smaczny :D W tym zestawieniu zgrał się idealnie :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Mus rabarbarowy? Daj łyżeczkę na spróbowanie! :)
    Hmm, widzę, że sporo zmian. Jestem za! :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Ja też mam w szafie pełno słoiczków! Muszę je wykorzystać :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Koniecznie muszę spróbować tofu, przekonałaś mnie tym kremem :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Muszę powiedzieć, że wygląda wspaniale!:) Bardzo jestem ciekawa smaku morwy białej, bo słyszałam o niej wiele dobrego:)

    OdpowiedzUsuń
  15. krem i to jeszcze w słoiczku!
    cudo!

    OdpowiedzUsuń
  16. Muszę dorwać gdzieś tofu! Nowy adres jak najbardziej do Ciebie pasuje :)

    OdpowiedzUsuń

Dzięki że tu zaglądasz i było by mi miło,jeśli zostawisz po sobie jakiś komentarz
Anonimie podaj swój nick lub imię, bo ja też się ujawniłam i ty zrób podobnie :)