Hej ! Dziś na obiad zrobiłam omlet z fasoli z dodatkiem kakao.
Usmażyłam go po raz pierwszy na oleju kokosowym i wyszedł mega chrupiący a w środeczku mięciutki.
Do obiadu muszę być też warzywka- dziś są to pieczone w piekarniku : papryka, pietruszka i cukinia.
A omlet udekorowałam dżemem malinowym bez cukru
Kakaowy omlet z fasoli podany z dżemem malinowym bez cukru.Pieczone warzywa
Przepis:
- 1\ 2 puszki fasoli
- 2 jajka
- 50 g mąki kukurydzianej
- łyżeczka kakao
+ olej kokosowy do smażenia
Wszystkie składniki zmiksować.
Patelnie wysmarować lekko olej i rozgrzać.
Wylać na nią ciasto i piec 5 min z każdej strony.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Właśnie wyjęłam mój pasztet z piekarnika i chciałam go wam pokazać.
Jest on zrobiony z kaszy gryczanej niepalonej, soczewicy czerwonej i marchewki.
Przepis:
- 1\ 2 szkl kaszy gryczanej niepalonej
- 1\ 2 szkl soczewicy czerwonej
- jajko
- marchewka
Kaszę wraz z soczewicą ugotować w szkl wody do gęstości. Dodać jajko i zblendować. Dodać startą na drobnych oczkach marchew i wszystko dokładnie wymieszać.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez ok 40 min ( do suchego patyczka)
Genialne wsyztsko <3
OdpowiedzUsuńPasztet wygląda bardzo apetycznie ♥
OdpowiedzUsuńbiorę <3
OdpowiedzUsuńTen omlet wygląda obłędnie!
OdpowiedzUsuńZ fasoli?Wow :D A pasztet wege pycha, zrób mi taki i wyślij :D
OdpowiedzUsuńNie za dużo tych warzyw do obiadu? Jeszcze od nich przytyjesz ...
OdpowiedzUsuńJa się nie odchudzam . A tak poza tym od warzyw się nie utyję :-)
UsuńPatrycja, chyba nie wyczułaś ironii w wypowiedzi Anonima.
UsuńFajny pasztet. Taki oryginalny.
A tego dżemu tak dużo? 200 kcal tam nałożyłaś!
Usuńfasolowy omlet mi się podoba. muszę kiedyś wypróbować :)
OdpowiedzUsuń