piątek, 21 marca 2014

153. Pokaż obiad : Kolorowy omlet z tofu

Na pierwszy wiosenny obiad proponuję omlet z tofu
Jego przygotowanie zawiera nie wiele czasu a smak jest niepowtarzalny
Do jego zrobienie można użyć wszystkich rodzai tofu . Ja użyłam marynowanego


Na omlet położyłam bardzo dużo kolorowych warzyw , bo przecież mamy WIOSNĘ

Soczek z marchewki też znalazł swoje miejsce w  dzisiejszym obiadku









Omlet z tofu z warzywami i sokiem z marchewki



Przepis:
- 2 łyżki tofu ( u mnie marynowane)
- 4 łyżki mąki kukurydzianej
- 5 łyżek mleka sojowego
- łyżka budyniu
- 1/ 2 łyżeczka proszku do pieczenia




Tofu rozgnieść widelcem . Dodać pozostałe dodatki i wymieszać do powstania jednolitej konsystencji.
Piec na dobrze rozgrzanej patelni teflonowej .
Podawać z ulubionymi dodatkami.



Tofu Tradycyjne MARYNOWANE

Wysoka zawartość białka, brak cholesterolu i niska kaloryczność sprawiły, że tofu zdobyło popularność i uznanie wśród autorów diet odchudzających. Tofu marynowane w sosie sojowym jest pełnym smaku produktem, który idealnie sprawdza się jako dodatek wszelkiego rodzaju sałat, a także składnik zimnych przystawek. Produkt bezglutenowy, przygotowany z soi niemodyfikowanej genetycznie.



10 komentarzy:

  1. Mniam. Uwielbiam omlety <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Słusznie mamy wiosne wiec warzywka i kolorki <3 Obiad ktory pokazałas jak zwykle extra <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Mogę się wprosić na trochę spóźniony obiad? Tak pysznie i wiosennie wygląda ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wiosenny, pyszny obiadek :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Kolorowy... na dzień wiosny! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Pyszności! Kocham tofu, dziś na obiad jadłam w wersji smażonej. :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Kiedyś będę musiała przekonać się do tofu. Takie marynowane wydaje się być dużo lepsze :) Smacznie wygląda.

    OdpowiedzUsuń

Dzięki że tu zaglądasz i było by mi miło,jeśli zostawisz po sobie jakiś komentarz
Anonimie podaj swój nick lub imię, bo ja też się ujawniłam i ty zrób podobnie :)