Jego przygotowanie zawiera nie wiele czasu a smak jest niepowtarzalny
Do jego zrobienie można użyć wszystkich rodzai tofu . Ja użyłam marynowanego
Na omlet położyłam bardzo dużo kolorowych warzyw , bo przecież mamy WIOSNĘ
Soczek z marchewki też znalazł swoje miejsce w dzisiejszym obiadku
Omlet z tofu z warzywami i sokiem z marchewki
Przepis:
- 2 łyżki tofu ( u mnie marynowane)
- 4 łyżki mąki kukurydzianej
- 5 łyżek mleka sojowego
- łyżka budyniu
- 1/ 2 łyżeczka proszku do pieczenia
Tofu rozgnieść widelcem . Dodać pozostałe dodatki i wymieszać do powstania jednolitej konsystencji.
Piec na dobrze rozgrzanej patelni teflonowej .
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Tofu Tradycyjne MARYNOWANE
Wysoka zawartość białka, brak cholesterolu i niska kaloryczność sprawiły, że tofu zdobyło popularność i uznanie wśród autorów diet odchudzających. Tofu marynowane w sosie sojowym jest pełnym smaku produktem, który idealnie sprawdza się jako dodatek wszelkiego rodzaju sałat, a także składnik zimnych przystawek. Produkt bezglutenowy, przygotowany z soi niemodyfikowanej genetycznie.
Mniam. Uwielbiam omlety <3
OdpowiedzUsuńSłusznie mamy wiosne wiec warzywka i kolorki <3 Obiad ktory pokazałas jak zwykle extra <3
OdpowiedzUsuńMogę się wprosić na trochę spóźniony obiad? Tak pysznie i wiosennie wygląda ;)
OdpowiedzUsuńWiosenny, pyszny obiadek :D
OdpowiedzUsuńKolorowy... na dzień wiosny! :)
OdpowiedzUsuńPyszności! Kocham tofu, dziś na obiad jadłam w wersji smażonej. :)
OdpowiedzUsuńAle wiosennie ! :)
OdpowiedzUsuńkusisz kochana, oj kusisz!
OdpowiedzUsuńKiedyś będę musiała przekonać się do tofu. Takie marynowane wydaje się być dużo lepsze :) Smacznie wygląda.
OdpowiedzUsuńWarto spróbować , bo jest pyszne :)
Usuń